Translate

donderdag 21 september 2017

Varkens in Nood: Jaarlijks creperen of worden doodgeslagen 6 miljoen biggetjes omdat ze te zwak zijn



De Reclame Code Commissie RCC-klacht: website Vlees.nl bevat 52 misleidende uitingen

De website van Stichting Vlees.nl is een initiatief van de Nederlandse vleessector. Volgens Varkens in Nood bevat de website 52 misleidende mededelingen en heeft om die reden een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie (RCC).  De volledige klacht in 30 pagina's : 
Misleiding

Vlees.nl stelt bijvoorbeeld dat de “huisvesting is afgestemd op de behoefte van het varken”. Wie de kale, propvolle stallen uit de vee-industrie kent, weet dat dit onzin is.
Er worden “gezonde en vitale biggen gefokt”, stelt Vlees.nl. Was dat maar zo; 14% van de biggen (zes miljoen dieren per jaar) crepeert op de boerderij of wordt doodgeslagen of geĆ«uthanaseerd omdat ze te zwak zijn.

Het is interessant om te zien hoe de vleessector, die voortdurend in opspraak is, zichzelf presenteert op de eigen website. Biggen worden al op heel jonge leeftijd (3 tot 4 weken) weggehaald bij de zeug, met als veel voorkomend gevolg speendiarree en andere ziektes, die vaak met antibiotica verholpen moet worden. Bij Vlees.nl heet dat “als de biggen bij de zeug weg kunnen”.
De klacht tegen Vlees.nl
De volledige klacht over 52 misleidende mededelingen is in te zien op de website van Varkens in Nood. Directeur Hans Baaij: “De vleessector is uitermate volhardend in zijn ontkenning dat de dieren in de vee-industrie een waardeloos leven hebben. De klacht moet een einde maken aan deze propaganda.”
De (voorlopige) zitting is vastgesteld op 29 oktober 2017.
==================================================================================
Noot voor de redactie
Meer informatie:
De volledige klacht vindt u hier
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
Frederieke Schouten (veearts)
M: 06 48926889
T: 020 6177757
Of
Hans Baaij (directeur)
M: 06 26676868
T: 020 6177757

Geen opmerkingen:

Een reactie posten