Translate

vrijdag 28 juni 2019

De dierenarts schrok van de hoeven van werkezels Stuart en Bob: Stuart is met succes geopereerd helaas moest Bob inslapen ( vóór en na foto's )


Bron: www.donkeysanctuary.nl



Kijk hun hoeven eens. Hebt u ze ooit zó mismaakt gezien? Onze dierenarts schrok net zo toen hij Stuart en Bob zag binnenkomen. Hij wist ook meteen: hier is méér nodig dan alleen een grondige hoefbekapping…



Wat er allemaal met ze is gebeurd vóór Stuart en Bob bij The Donkey Sanctuary terechtkwamen, zullen we u besparen. Weinig goeds in elk geval. Datzelfde voorspelde het gezicht van de arts in onze ezelkliniek. De kans dat ezels met zulke misvormde hoeven ook vergroeide botten hebben, is namelijk erg groot. Zonder aanvullende behandelingen zouden de dieren nog niet goed kunnen lopen. Ze zouden bovendien altijd pijn blijven houden.

Dus onderging zowel Stuart als Bob een zware, kostbare operatie. Bij Stuart verliep alles goed. Maar bij Bob deden zich na een paar dagen helaas complicaties voor. En hoe de dierenarts en onze verzorgers ook hun best deden, Bobs gezondheid ging zienderogen achteruit. Tot het moment daar was dat onze arts hem moest laten inslapen.

Is de dood van een geliefde ezeltje altijd een nare gebeurtenis, deze keer was het extra verdrietig. Ezels die zo innig met elkaar bevriend zijn, kunnen elkaar immers nauwelijks missen. Dus hoe zou het met de arme achterblijver Stuart gaan…?



Tot opluchting van iedereen die wist hoe dol hij op Bob was geweest, verliep de kennismaking van Stuart met enkele van onze andere jonge ezels wonderwel. Stuart loopt ook steeds beter. Of we ooit een plaatsje buiten onze boerderij voor hem zullen vinden? Alleen als zich een tweede Bob aandient. Bedankt in elk geval, dat u met uw giften de operaties van de twee ezels mogelijk maakte. En mocht u willen doneren voor toekomstige medische ingrepen… heel graag en alvast hartelijk bedankt!


Stuart na de operatie



Geen opmerkingen:

Een reactie posten