Translate

donderdag 20 juni 2019

Je zal maar door een ondragelijke dorst je eigen urine moeten drinken ( video)




Vervang dierproeven


Je zou maar je eigen urine moeten drinken

Er zijn afschuwelijke undercoverbeelden opgedoken uit het proefdiercentrum van de Universiteit van Parma. Het gaat om apen die worden gebruikt in langdurig hersenonderzoek.

De dieren hebben open wonden door de elektroden in het hoofd en worden getraind door ze te onthouden van water. Op de beelden is te zien hoe een dorstige aap zijn eigen urine drinkt en hoe de dieren aan muren en de spijlen van de kooien likken.

Nu staan er nieuwe experimenten op stapel voor 6 nieuwe apen. Deze dieren worden blindgemaakt en daarna gedood. We werken nauw samen met onze Italiaanse collega's van de  Anti Vivisectie League LAV om dit te stoppen.

Stop dierproeven
Undercoverbeelden: pijn, angst en stress voor de apen


De apen worden besteld bij apenhandelaar Hartelust uit Tilburg. Hij heeft een loods waar maar liefst 1080 apen tegelijkertijd gehouden mogen worden. Met een busje rijdt Hartelust de apen naar de laboratoria.

Samen met Een DIER Een VRIEND hebben we direct een brandbrief naar minister Engelshoven gestuurd. Het goede nieuws is dat de minister het aantal dierproeven op apen in ons land sterk gaat verminderen. Het slechte nieuws is dat Nederland al jarenlang een dubieuze rol in de internationale handel in apen voor vivisectie speelt. Dit is dweilen met de kraan open.

Nu moet de minister doorpakken en de handel in apen stopzetten. Zo ga je niet om met dieren die zo dicht bij ons staan en net zoveel kunnen lijden en voelen.


Strijdbare groet,


placeholder

PS Woensdag 3 juli om 14 uur protesteren we bij de loods van Hartelust aan de Kapelmeesterlaan 112B in Tilburg. Doe mee en laat je stem horen voor de dieren.

 





Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: NL 29 TRIO 0786 9390 79 t.a.v. Animal Rights

Wil je geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Meld je hier af .
Je kunt ook je gegevens inzien en wijzigen .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten