zondag 9 juni 2019

Dierenbeweging zet activiste Boxtel op straat vanwege eten niet-veganistisch brood tijdens verblijf in cel

Een Nederlandse dierenactiviste, die betrokken was bij de gewelddadige overval op het varkensbedrijf van Jeroen en Joan van Sleuwen in Boxtel, is door Anonymous for the Voiceless, uit de dierenbeweging gezet. Reden: ze had tijdens haar verblijf in de cel, in de nacht van 13 op 14 mei een boterham gegeten waar melk in verwerkt zat.
Hoewel de vrouw verklaarde dat ze het stuk brood wel moest eten omdat ze op instorten stond, was deze ‘doodzonde’ voor AV reden om haar uit de organisatie van de dierenclub te kieperen. De vrouw schrijft dit op sociale media, waarvan de tekst in bezit is van Pig Business.

Brood in plaats van vegan voedsel

Zij stelt dat ze tijdens de stalbezetting al 18 uur niet had gegeten. „Ik lijd aan claustrofobie. Daar had ik in de stal al last van en in de cel werd het nog erger. Ik heb uren lang hevig gehuild en gebeefd en mijn bloedsuikerspiegel daalde. Ik heb de politie gevraagd of ik alsjeblieft iets mocht eten. Ik vroeg om veganistisch voedsel, of wat suiker, maar ik kreeg brood. En dat bevatte melk”, beschrijft ze haar nacht in de cel.
„Ik was bang dat het gebrek aan voedsel en de enorme stress gevaarlijk zou zijn voor mijn gezondheid en toen heb ik er toch voor gekozen om het brood op te eten. Ik voelde me er slecht over, maar ik moest het doen. Ik maakte in mijn paniek dit besluit", schrijft ze verder.

Geen coulance van leiders AV

De vrouw heeft contact gehad met de topmannen Paul Bashir en Asal Alamdri van Anonymous for the Voiceless om haar situatie uit te leggen. De leiders van de extremistische dierenbeweging hadden echter geen coulance, blijkt uit haar relaas. ,,Een etmaal zonder voedsel is helemaal niet zo lang, vonden zij. Iemand die in de organisatie van AV zit, moet volgens hen als geen ander blijven vasthouden aan zijn of haar waarden en moet een voorbeeld voor anderen zijn, ook al wordt het even moeilijk. Ze missen leiderschap in mij.”

Bedankt

Bashir en Alamdri hebben de vrouw overigens nog wel bedankt voor haar inzet voor de dieren. De vrouw zelf geeft aan zich te zullen blijven in te zetten voor dierenrechten en zal ook – nu slechts als deelnemer - blijven meedoen aan de demonstraties van AV. „Ik respecteer hun keuze en ik ben ervan overtuigd dat ze de organisatie leiden met de beste bedoelingen voor de dieren.”


3 reacties

Pluimveeweb.nl nodigt u uit om te reageren op artikelen en stelt inhoudelijke reacties op prijs. De redactie behoudt zich het recht voor om, zonder opgaaf van redenen, aanstootgevende of commercieel ingegeven reacties te verwijderen.
 • Erfbetreder -
  Een groter bewijs van psychische problemen bij deze " club " is niet nodig denk ik ..... De ellende is dat hun " volgelingen " het sectegevoel lijken te vereren , dat hebben we vaker gezien in de geschiedenis en een ieder weet waar dit toe leidt . Het feit dat deze persoon de club blijft steunen is voer voor psychologen , ik pak vanavond een heerlijke biefstuk en een uitsmijter vanmiddag in de wetenschap dat evenwichtige voeding mij en mijn naasten behoed voor dit soort waan- ideeën ... " beesten " die dieren denken te beschermen, t went nooit !
  • Joop -
   Ik heb op de foto's en filmpjes wel meer dames gezien met gezonde rondingen die ze niet kunnen krijgen van sla en gras!
   • Jaap -
    Hahaha mooier word het nieuws vandaag niet meer !

   Geen opmerkingen:

   Een reactie posten