Translate

woensdag 30 augustus 2023

Een kalf wordt geslagen met een drijfstok en tegelijkertijd bewerkt met een elektrische veedrijver: horror slachthuis Hasselt voor de rechter

 


Een kalf wordt geslagen met een drijfstok en tegelijkertijd bewerkt met een elektrische veedrijver.
HORROR-SLACHTHUIS HASSELT VOOR DE RECHTER



In de zomer van 2018 filmde Animal Rights misselijkmakende, illegale mishandelingen in het Hasseltse slachthuis VanDrie. Zo werden er routinematig elektrische schokken toegediend: op het hoofd, het lichaam en tegen de anus. Sommige dieren werden natgespoten. Dit vergroot de intensiteit van de schok. Verder is ook te zien hoe de angstige runderen werden geslagen, aan de staart en de oren werden getrokken en geschopt. Het is duidelijk zichtbaar dat er angst, paniek en stress heerste bij de runderen.

Op dinsdag 5 september 2023 zullen we in de correctionele rechtbank van Hasselt aanwezig zijn om de pleidooien van dichtbij te volgen in de strafzaak van Animal Rights tegen kalver- en runderslachter VanDrie. Diezelfde dag zal ook de datum voor het langverwachte vonnis bekend gemaakt worden.
Elke koe in de veehouderij zal uiteindelijk naar het slachthuis gaan
Elke koe in de veehouderij zal uiteindelijk naar het slachthuis gaan
GERECHTIGDHEID VOOR DE RUNDEREN
Het slachthuis in Hasselt sloot in 2018 tijdelijk na het verschijnen van de Animal Rights beelden, om een eigen intern onderzoek op te starten. Intussen is het slachthuis sinds 2020 verplicht en permanent gesloten wegens het ontbreken van een nieuwe milieuvergunning. Omdat de feiten plaatsvonden in 2018 is de maximumstraf zes maanden opsluiting in de gevangenis en geldboetes tot 16.000 euro. Mochten de feiten hebben plaatsgevonden na 4 februari 2022 dan bedroeg de maximumstraf 5 jaar opsluiting in de gevangenis.

Erna, met plantaardige voeding omzeilen we dieren in ons voedselproductiesysteem, wat onze ecologische voetafdruk verkleint, vele dierenlevens bespaart en onze gezondheid ten goede komt. Lees hier meer over plantaardige alternatieven voor rundvlees.

Met strijdvaardige groet, 
Els van Campenhout, campagneleider Stop de slacht
IK HELP MEE
PS help jij het geredde schaap Sylvia aan een mooie cheque voor haar verzorging? Gebruik de betaallink of maak jouw donatie over naar IBAN: BE 51 5230 8073 1862 Onder vermelding van: ‘Sylvia’ We hebben al ruim 1450 euro van jullie mogen ontvangen, waarvoor veel dank!
Schaap Sylvia
Schaap Sylvia vóór de reddingsactie.
 
Facebook
 
Twitter
 
Instagram
 
YouTube
ANIMAL RIGHTS
Wie wij zijn
Waar wij voor staan
Wat wij doen
Contact
ONZE THEMA'S
#wegmetbont
#bandejacht
#stopdeslacht
#vervangdierproeven
STEUN ANIMAL RIGHTS
Doe een gift
Hoe je kunt helpen
Webshop
Je kunt ook storten op ons rekeningnummer: BE 51 5230 8073 1862 t.a.v. Animal Rights
Wil je geen nieuwsbrief meer van ons ontvangen? Meld je hier af.
Je kunt ook je gegevens inzien en wijzigen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten