Een goed gesprek over en weer en handhaving van de zorg voor de pony's was beter geweest dan de kinderen hun uitje af te pakken. Dierenactivisten zijn vaak blind voor alternatieven. Een tussenweg is er niet volgens hen. All or nothing en het dier gaat altijd voor. In dit geval ben ik het daar niet mee eens.
Een kind maakt een ponyritje op het Parc Monceau, Parijs, Frankrijk, 16 augustus 2023, tegoed: Reuters/Stephanie Lecocq
De Franse stad Parijs heeft een verbod aangekondigd op ponyrijden voor kinderen in haar openbare parken, met ingang van 2025. Het besluit volgt op een lange campagne van dierenrechtenactivisten die getuige waren van de slechte behandeling van de pony's.
Ponyrijden is een populaire attractie in verschillende Parijse parken, zoals Champ de Mars, Parc Monceau en Parc du Luxembourg, meestal beschikbaar in het weekend en tijdens schoolvakanties.
"Onze vereniging eist dat de stad Parijs stopt met het toestaan van ponyrijden, omdat pony's geen speelgoed zijn", zegt Amandine Sansivens, mede-oprichter van de dierenrechtenorganisatie Paris Animaux Zoopolis (PAZ).
Ze benadrukte dat pony's die voor deze ritten worden gebruikt vaak worden gezien als eenvoudige amusementsobjecten voor kinderen, die doorgaans 100 tot 200 meter rijden en niets wezenlijks leren over de dieren of hun behoeften: half jaar, en we hebben grote en herhaalde tekortkomingen geconstateerd.”
Sansivens wees op specifieke tekortkomingen in de verzorging van pony's: “De code (van dierenwelzijn) zegt bijvoorbeeld dat elke pony regelmatig toegang moet hebben tot water en hooi, maar in werkelijkheid is dit niet het geval, er is geen t genoeg water en hooi voor elk dier. De transporttijd mag niet meer dan twee uur per dag bedragen. We kwamen erachter dat één bedrijf (de pony's) wel zes uur per dag vervoert. Dit is niet aanvaardbaar. “
PAZ startte een petitie om een einde te maken aan ponyrijden, die meer dan 8.400 handtekeningen ontving. In reactie op deze oproep besloot het stadhuis om de licenties van de ride-operators geleidelijk af te schaffen, waarmee een einde kwam aan deze Parijse traditie.
Stephane Michaud, directeur van AnimaPoney, een bedrijf dat ponyritten verzorgde in verschillende Parijse parken, verdedigde zijn bedrijf en verklaarde dat zijn pony's slechts ongeveer 150 dagen per jaar werken.
Parijzenaars hebben gemengde reacties op het verbod gehad. Hoewel sommige ouders en grootouders het eens zijn met de noodzaak van beter dierenwelzijn, stellen ze de reikwijdte van het verbod in vraag.
Meryem, een 63-jarige grootmoeder die met twee pony's liep, die elk een kleinkind droegen, verklaarde: "Als het (het verbod) een goede reden heeft, moeten ze deze reden uitleggen en beargumenteren. Als je alleen maar wilt zeggen dat pony's mishandeld worden, zal dat niet genoeg zijn, want in dit geval moet alles stoppen, het paardrijden moet stoppen, de politie op paarden moet stoppen, het fokken van paarden voor ras moet stoppen.”
PAZ heeft een oplossing voorgesteld die zowel dieren als kinderen ten goede komt. Ze stellen voor om een Parijse boerderij in het Bois de Vincennes om te vormen tot een opvangcentrum voor geredde pony's en ezels. Op deze manier kunnen kinderen nog steeds leren over en omgaan met deze dieren, maar in een omgeving die is ontworpen voor het welzijn van de dieren.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten