Translate

woensdag 16 augustus 2023

VS gevestigde beagle honden fokkerij Marshall Bio Resources vliegt jaarlijks 5000 beagle honden met Scandinavian Airlines, naar Europese laboratoria


Amsterdam – Documenten en video verkregen door PETA van de Britse campagnegroep Camp Beagle en de Deense dierenrechtenorganisatie Anima hebben onthuld dat SAS (Scandinavian Airlines) een van de luchtvaartmaatschappijen is die bijna 5.000 beagles en andere honden van de in de VS gevestigde fokkerij Marshall BioResources naar Nederland heeft gestuurd en Europese laboratoria voor gebruik bij experimenten.

Op foto’s en video’s die vandaag zijn vrijgegeven door PETA en haar Europese partners, worden beagles getoond in kleine kratten die twee hoog zijn gestapeld. Hun zacht gejank is te horen terwijl de kratten over een lopende band bewegen om het vrachtcompartiment van een passagiersvliegtuig op de luchthaven van Kopenhagen te verlaten.

Photo: Anima Denmark  Ook een beagle adopteren? https://www.shhh.nl/onze-dieren/



Mijn eigen beagle Lola 


PETA US heeft vandaag een brief gestuurd aan SAS President en CEO Anko van der Werff, waarin wordt benadrukt dat Marshall BioResources elk jaar tienduizenden honden en andere dieren fokt in fabriekachtige magazijnen en deze verkoopt aan laboratoria. Op een willekeurige dag houdt het bedrijf meer dan 20.000 beagles en andere honden in zijn schuren.

Autoriteiten hebben Marshall BioResources gedagvaard voor het opsluiten van honden in onhygiënische, vervallen draadkooien en voor het niet bieden van adequate veterinaire zorg, in strijd met de federale wetgeving. Terwijl de Amerikaanse regelgeving alleen vereist dat hondenkooien die honden bevatten alleen groot genoeg mogen zijn om op te staan, te gaan zitten, te liggen en zich om te draaien, is Marshall BioResources er niet in geslaagd om honden zelfs maar die minimale hoeveelheid ruimte te bieden. Honden hebben hierdoor verwondingen opgelopen.

“Deze honden zijn net zo goed in staat om te lijden als de honden die onze huizen delen, maar fokfaciliteiten zoals Marshall BioResources veroordelen deze vertrouwende, aanhankelijke dieren tot een leven vol angst, pijn en ellende”, zegt PETA wetenschapsadviseur dr. Janneke Hogervorst. “PETA dringt er bij SAS op aan om de banden met deze wrede faciliteiten te verbreken door te weigeren honden naar hun dood te vervoeren.”

Honden van Marshall BioResources werden naar faciliteiten gestuurd door de beruchte dierproefreus Charles River Laboratories in Frankrijk, Hongarije, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. Charles River voert pijnlijke dierproeven uit voor bedrijven die industriële chemicaliën, pesticiden, voedseladditieven en farmaceutische producten produceren door ze onder dwang teststoffen te geven, experimentele chemicaliën op hun geschoren huid te smeren en ze te dwingen giftige stoffen in te ademen

PETA – wiens motto deels luidt dat “dieren niet van ons zijn om mee te experimenteren” – verzet zich tegen speciësisme, een wereldbeeld van suprematie van de mens. Kijk voor meer informatie op PETA.nl.

Contact:

Stichting PETA Nederland info@peta.nl

#



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten