donderdag 5 december 2013

Net als je denkt dat je alles omtrent dieren wel voorbij hebt zien komen en dan...144 honden in woning opgesloten!!144 honden opgesloten in woning Evertsoord


 
In een woning in Evertsoord zijn 144 honden in beslag genomen.

Dat gebeurde tijdens een gezamenlijke actie woensdagavond van de dierenpolitie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Uitwerpselen
De dieren zaten onder erbarmelijke omstandigheden opgesloten in de woning en een loods. De honden liepen los door het hele huis en overal lagen uitwerpselen. Ook was er niet genoeg drinkwater voor de dieren. Op zeven honden na waren alle honden chihuahua's.
Fraude
De dieren waren van een Duits echtpaar (beiden 52 jaar) en zouden eveneens uit Duitsland afkomstig zijn, maar illegaal ingevoerd. Vermoed wordt dat geknoeid is met de inentingsstempels en de paar aanwezige dierenpaspoorten. Het echtpaar is niet aangehouden, maar moet later nog een verklaring afleggen.
Opvang
De honden worden ondergebracht op een opvangadres.

(foto: politie)


 

2 opmerkingen:

 1. Waarom zijn deze mensen niet aangehouden? Onbegrijpelijk en onverteerbaar.
  Alsof dieren nog minder zijn dan wegwerpartikelen. Ik begrijp er helemaal niets meer van hoe dit soort van gruwelijke zaken dag in dag uit maar blijven gebeuren en ze er met een tik op de vingers van afkomen. Nooit doet de staat hier nu eens iets tegen, nooit wordt er eens een voorbeeld gesteld en keihard opgetreden met vervolgakties en wetgeving en handhaving om dit soort van uitwassen tegen te gaan. Deze mensen ook omiddellijk na het uitzitten van hun straf het land uitzetten en niet te vergeten het betalen van alle kosten van deze 144 dieren. DA, pension, net zolang tot er nieuwe baasjes gevonden zijn.
  Tuig van de richel.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik kom er ook niet achter Cath, waarom ze nog vrij rondlopen. Redelijk nieuw is dat ze inderdaad alle kosten van de opvang van de dieren en verdere onkosten moeten betalen. xxx

   Verwijderen