vrijdag 27 december 2013

Schattig ! Otterpup gered uit het wild leert zwemmen en jagen

Bericht van de IFAW:Ollie wordt nog steeds drie keer per dag met de fles gevoed, ook al kan hij nu zelf vis vangen.

Het kleinste diertje in de opvang van de International Fund for Animal Welfare ( IFAW ) wordt groot!
Ollie, een otterpup die in september in India gered werd, leert nu de vaardigheden die hij nodig heeft om te overleven in het wild.
 
 Twee weken geleden, nadat ons team een vijver had gegraven, mocht Ollie voor het eerst naar zijn nieuwe verblijf. De vijver is 10 tot 18 centimeter diep. Er is een beschutte ‘grot’ naast de vijver gebouwd, om de natuurlijke leefomgeving van de otter zo goed mogelijk na te bootsen. Het hele verblijf is omheind met netten.
 
De eerste twee dagen wilde Ollie het water nog niet in. Hij raakt het voorzichtig aan, dronk wat, maar bleef er voornamelijk uit de buurt.
Na een paar dagen, en wat aanmoediging van ons team, sprong Ollie het water in. In de vijver zwemmen vissen om Ollie de mogelijkheid te geven om te leren jagen.
Nu, na een paar dagen oefenen, is Ollie veel actiever in het water. Nu, na een paar dagen oefenen, is Ollie veel actiever in het water.

Tijdens zijn eerste ‘water dag’ bleef hij voorzichtig in het ondiepe gedeelte.
Nu, na een paar dagen oefenen, is Ollie veel actiever in het water, zeker in de buurt van de vissen. Langzaamaan ontwikkelt hij zijn jachtinstincten.
 
Ollie vermaakt zich prima in zijn nieuwe verblijf. De hele dag ligt hij in de zon, zwemt hij of slaap hij onder het wakende oog van onze verzorgers en dierenartsen. ’s Avonds slaapt hij in een houten verblijf vlakbij de dierenartsen.
 
Hij krijgt nog steeds drie keer per dag de fles, hoewel hij nu zijn eigen vis kan vangen.
Ollie weegt minder dan een kilo en hij is ongeveer drie maanden oud. Wanneer hij goed kan zwemmen en jagen, wordt hij naar een ander verblijf gebracht. De laatste stap voor hij weer uitgezet wordt in het wild.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten