woensdag 1 januari 2014

'Power to the tourist ' Door hen kunnen in India de bedelende olifanten los van de de ketting

http://www.wildlifesos.org/blog/chain-free-finally     Finally free !!


Chain free


Gevangen olifanten in India hebben een wrede geschiedenis.  De dieren worden gebruikt voor bedelen, gehouden in tempels voor 'zegeningen' of gedwongen om te presteren in circussen. Wildlife SOS probeert om de situatie voor deze olifanten te verbeteren door gewonde en zieke olifanten te helpen die worden gedwongen te werken in belabberde omstandigheden. Wildlife SOS heeft op dit moment twee Elephant Conservation en Care Centers, een in Uttar Pradesh en de andere in Haryana. Deze centra bieden olifanten niet alleen de grootste zorg, maar zorgt ook voor afleiding voor de dieren en een plek om te rusten.
De olifanten waren gewend om 12 uur per dag te werken en hadden geen vaste rustplaats.
 

Afleiding
 
Geketend, en vaak zonder eten en water was het leven voor deze olifanten een hel. De verwondingen  aan hun poten waren vaak afschuwelijk en er was geen veterinaire zorg.
 
Ik heb veel contact met deze geweldige organisatie. Helaas betekend hun streven nog niet dat alle olifanten van de straat zijn. Net als de dansende aapjes in Indonesië, de dansende beren in India, de hond-berengevechten in Pakistan, de regeringen willen af van het slechte imago waardoor vele toeristen weg blijven.


Wat zien de dieren er depressief uit. Er zit geen pit meer

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten