vrijdag 10 januari 2014

Het nieuwe beleid ( achter de dader staan ) van de Dierenbescherming stinkt ( letterlijk en figuurlijk )Keer op keer lezen we dat mensen die dieren verwaarlozen een tweede kans krijgen.  In mijn optiek is een ernstig vervuilde ligplaats met vies water voor let wel, 14 honden, genoeg reden om de dieren meteen mee te nemen. Er is een nieuw beleid in gekropen. Een soort psychologische aanpak. De dierenbescherming gaat achter de dader staan. Geeft de dierenbeul een tweede kans, een klop op de schouder met "even je best doen en dan komt het allemaal goed". Een verwerpelijke situatie.Veertien verwaarloosde honden in beslag genomen 
LEEUWARDEN – In een dorpje in de gemeente Leeuwarderadeel zijn vrijdag 14 verwaarloosde honden in beslag genomen. Op 27 december trof de dierenpolitie in en rond de woning al de verwaarloosde honden aan. De ligplaatsen waren ernstig vervuild en er was geen vers drinkwater.

De 39-jarige eigenaresse kreeg een waarschuwing. De dierenpolitie en de Landelijke Inspectie Dienst Dierenbescherming stelden vandaag vast dat de situatie niet is verbeterd.
Alle honden zijn overgebracht naar opvangadressen. De bewoonster was niet thuis. Zij krijgt een proces-verbaal.

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten