dinsdag 21 januari 2014

Hoe gaat het nu in de 'hel voor dieren' in de Surabaya Zoo? ( video )
 
Zo was de 'hel voor dieren' in de Surabaya Zoo
 
 


De grootste dierentuin van Indonesië, in Surabaya (Java), dreigt binnen vijf jaar al zijn dieren kwijt te raken. Dat komt door corruptie en verwaarlozing.
Dit jaar werd vanwege de problemen een interim-manager aangesteld door de overheid.


Vlees voor roofdierenHij zegt dat medewerkers vlees voor de roofdieren meenemen om zelf op te eten en dat ze zeldzame dieren verkopen. De hokken zijn te klein en smerig.
De manager maakt zich vooral zorgen over 14 Sumatraanse tijgers en 20 jonge Komodovaranen. Ook andere dieren lijden honger en hebben stress.


Koloniaal bestuur

De Surabaya Zoo werd in 1916 aangelegd onder Nederlands koloniaal bestuur.

EN NU?

WSPA blij met onderzoek dierentuin Soerabaja

Jan 15, 2014In de afgelopen weken is er een toenemend aantal meldingen in de media verschenen over slecht dierenwelzijn in de dierentuin van Soerabaja in Indonesië. WSPA is blij dat er nu een ​​onafhankelijk onderzoek komt naar de omstandigheden in de in opspraak geraakte dierentuin. 
We zijn ernstig bezorgd over voortgaande sterfgevallen onder de dieren, slecht welzijn en beheer in de dierentuin. 
Bij het laatste gerapporteerde incident (8 januari) werd een jonge leeuw gevonden, opgehangen in zijn kooi.

In januari bezoekt een team van internationale experts met uitgebreide ervaring in het werken met dierentuindieren de dierentuin, waar zij de verblijven en fysieke conditie van de dieren zullen bekijken. Dat zal leiden tot directe aanbevelingen om de omstandigeden in de dierentuin te verbeteren. Het bezoek, dat mede mogelijk wordt gemaakt door de Zuidoost-Aziatische Dierentuinen Associatie (SEAZA) en de Indonesische Organisatie van Dierentuinen (PKBSI), wordt ook ondersteund door de Wereld Associatie van Dierentuinen en Aquaria (WAZA).

WSPA al maandenlang in actieWSPA's Senior Wild- en Geneeskundig adviseur, Dr. Jan Schmidt – Burbach, stelt: "Via de Asia for Animals (AFA) coalitie, heeft WSPA de ernstige welzijnsproblemen in de dierentuin maandenlang aangekaart bij de Indonesische autoriteiten. We hebben herhaaldelijk aangedrongen op een onafhankelijk onderzoek en directe actie om deze dieren te beschermen."
"WSPA is dan ook blij dat er deze maand eindelijk wordt gestart met een onderzoek zodat de dierentuin direct verbeteringen kan doorvoeren en een eind kan maken aan het lijden van hun dieren."

Zorgen over dierenwelzijn Indonesië

Ondanks deze grote stap voorwaarts in de aanpak van de situatie in de dierentuin, blijven we bezorgd over de ineffectieve wet- en regelgeving in Indonesië wat betreft dierenwelzijn.


Schmidt - Burbach voegt eraan toe: "Helaas is de dierentuin van Soerabaja is niet de enige dierentuin in Indonesië, of wat dat betreft in Azië of de wereld, die onder de minimale welzijnsnormen zit. Het blijft nodig om het welzijn van dieren in de dierentuin en in het wild te verbeteren door beter onderwijs, wet- en regelgeving. WSPA kan expertise en advies bieden aan regeringen om hen te helpen bij positieve veranderingen ter bescherming van de tienduizenden wilde dieren in gevangenschap die overal ter wereld."

 
 
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten