woensdag 29 januari 2014

Agressief stel ging door het lint met het in beslag neming van 11 verwaarloosde honden
DEN BOSCH - Voor bedreiging en mishandeling moet een stel uit Maashees ruim 1720 euro betalen. Dat bepaalde de politierechter in Den Bosch dinsdag. De man en de vrouw gingen door het lint toen vorig jaar de gemeente en de politie wilden controleren of ze zich aan de afspraken hielden, want ze hadden lange tijd veel te veel dieren in huis.
   
De grote hoeveelheid dieren zorgde voor overlast. Buren klaagden, wat in augustus 2012 leidde tot het meenemen van elf honden, vijf kippen, drie hanen en een aantal cavia's en vogels. De bewoners mochten slechts drie honden houden en hielden zich volgens de gemeente niet aan deze regel.

Later kreeg het stel de cavia's en vogels terug. Gemeente en politie controleerden sindsdien regelmatig of het stel zich nog aan de afspraken hield. Bij controles in januari, maart en juli ging het weer mis. Toen werden de ambtenaren en de buren bedreigd. Ook werden ambtenaren mishandeld.

Agente naar de keel gegrepen

Zo greep de 58-jarige man in maart een agente naar de keel toen er vijf honden werden opgehaald. In juli moesten er kippen en een haan worden meegenomen door de instanties. Het stel verzette zich ook hier hevig tegen en werd daarvoor aangehouden.

Dinsdag kwam het stel voor de politierechter in Den Bosch. De rechter bepaalde dat de vrouw een boete van in totaal zevenhonderd euro moet betalen voor bedreiging en mishandeling. De man moet van de rechter 420 euro betalen voor mishandeling. Het stel moet verder beide buren een schadevergoeding van driehonderd euro betalen.

Met dank aan het Brabants Dagblad   
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten