maandag 6 januari 2014

10.000 euro voor gouden tip die leidt to aanhouding dader van mishandeling 40 paarden


De landelijke stichting Zinloos Geweld tegen Dieren heeft een premie van 10.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip die leidt tot de aanhouding van de dader of daders van de mishandeling van tientallen paarden. Dat meldt de stichting op haar Facebookpagina.
Op de website meldt de stichting dat een gespecialiseerd landelijk politieteam de zaak onderzoekt. Het gaat om zeker 40 gevallen van dierenmishandeling, waarbij merries met een scherp voorwerp in en rond de genitale delen worden verminkt. Voor zover bekend zijn geen dieren aan de verwondingen bezweken.


Wat ging eraan vooraf?

Een gespecialiseerd landelijk politieteam heeft een onderzoek ingesteld naar tientallen gevallen van dierenmishandeling. Het gaat om zeker 40 incidenten, verspreid over het land, waarbij paarden zwaar zijn toegetakeld, schrijft De Telegraaf.
De daders zijn sinds het voorjaar actief. Zij hebben het vooral gemunt op paarden die in de wei staan. In alle gevallen gaat het om merries, die met een scherp voorwerp in en rond de genitale delen worden verminkt. Voor zover bekend zijn er geen dieren bezweken aan de verwondingen.

De politie onderzoekt of het gaat om één of meer beulen. Omdat de mishandelingen over het hele land plaatsvinden, is het mogelijk dat het gaat om een groep mensen die via internet contact houdt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten