donderdag 2 januari 2014

Internet jacht op dierenbeulen van poes Luna


http://voordierenblogger.blogspot.nl/search?q=kat+Luna  dit ging eraan vooraf

  • 2/01/14 - 10u26  Bron: AD Amersfoortse Courant

De zwaargewonde kat Luna, kort voordat de arts haar moest laten inslapen. © Eric Fluit.

In verband met de gruwelijke dood van de poes Luna, die door vuurwerk in het achtwerk om het leven werd gebracht, is er een online jacht geopend op de dierenbeul die dit heeft gedaan. Op een speciale Facebookpagina geven talrijke mensen blijk van hun walging over de "misselijk-makende" actie. Ook worden er beloningen uitgeloofd voor de tip die naar de dader(s) leidt, schrijft het Algemeen Dagblad.
 
Eric Fluit uit de Nederlandse stad Amersfoort (provincie Utrecht) moest zijn poes Luna zondagavond laten inslapen doordat haar hele onderlichaam openlag. Onbekenden brachten een stuk vuurwerk in haar achterwerk tot ontploffing. Medische hulp mocht niet meer baten.

Fluit kreeg intussen al honderden steunbetuigingen. Hij is erg ingenomen met het initiatief op Facebook, waar mensen uit woede over de gebeurtenis de pagina creëerden.

Vaak gedeeld

Talloze mensen hebben de facebookpagina al met anderen gedeeld, waardoor de 'community' zich snel uitbreidt. "Hoe meer aandacht voor de zaak hoe beter," schrijven de initiatiefnemers op de pagina. "Misschien bezwijkt de dader wel onder de druk en geeft hij zichzelf aan."

Op de pagina melden de initiatiefnemers ook dat "er via diverse kanalen beloningen worden uitgeloofd".

Baasje Eric Fluit spreekt op de pagina ook zijn waardering uit voor het initiatief. Hij heeft in zijn buurt in de wijk Schothorst al flyers door de brievenbussen gedaan om huisdierbezitters te waarschuwen voor de onverlaten. Op de pagina wordt de dader overigens de meest gruwelijke behandeling toegewenst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten