woensdag 29 januari 2014

Chinezen komen in opstand tegen het levend villen van 50 miljoen dieren voor hun bont ( Heftige video )De beelden kunnen als schokkend worden ervaren

 Bericht van  http://www.actasia.nl/   Voor meer informatie over dierenleed/dierenwelzijn in China raadpleeg de website

Grootste anti-bont campagne ooit in China

 
Bontindustrie China omvangrijk en groeiend

Meer dan vijftig miljoen konijnen, wasberen, vossen, nertsen, honden en katten, worden onder erbarmelijke omstandigheden gehouden in de Chinese bontindustrie. Ze worden wreed gedood en -hoe afschuwelijk het ook klinkt- vaak gevild terwijl ze nog bij bewustzijn zijn.

Steeds meer Chinezen hebben veel geld te spenderen, en toegang tot online bontwinkels, dus de bontindustrie floreert daar.
In 2010 was China de grootste consument van bont (70%) ter wereld, en dit percentage stijgt alleen maar.


China is inmiddels niet alleen de grootste producent maar ook de grootste consument van bont ter wereld.
Het is vooral de jongere generatie (20-30 jaar oud) die allerlei kleding en accessoires van bont koopt. De meerderheid is zich echter niet bewust van de wreedheid die gepaard gaat met het fokken en doden van dieren voor hun vacht.
Daarom is onze publiekscampagne noodzakelijk om de grote en groeiende bontindustrie te stoppen.


Maar ook onze campagne tegen de bontindustrie groeit!

In het najaar van 2010 is ACTAsia gestart met een anti-bont campagne in China, om het publiek te informeren over de wreedheid die gepaard gaat met hun aanschaf van bontproducten. We mobiliseren organisaties (dierenbeschermers, studentengroepen) om gewapend met ons informatiemateriaal demonstraties in het land te houden. Daarnaast voeren we zelf op creatieve en ludieke wijze publieksactie. We werken samen met internetproviders en sociale media om meer mensen te bereiken, en ondertussen scharen zich steeds meer Chinese beroemdheden achter onze missie: ban bont in China!

In het land met het grootste inwonertal hebben we echter nog veel werk te verzetten. Doe mee in onze strijd en steun ons, zodat we de pelsdieren kunnen blijven helpen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten