dinsdag 14 januari 2014

Olifant afgemaakt omdat hij toeristen bang maakte...is dit een omgekeerde wereld of niet? ( video)


© Screenshot YouTube. 
 
Wat hebben die mensen daar te zoeken. Het is zijn park !!! Weg wezen. En nu is het arme dier afgemaakt ! Schande !!
 
 Er zijn beelden opgedoken die tonen hoe een woeste olifant een auto van toeristen omkantelt in het Zuid-Afrikaanse Kruger Park.
De video dateert van 30 december. Een blauwe Volkswagen Polo met daarin een koppeltje nadert traag op de kolos. Maar de olifant keert zich plots om en bekoelt zijn woede op de auto. Het dolle dier kiepert de wagen zelfs helemaal op zijn kop. De beelden zijn gemaakt door toeristen in een ander voertuig.

De olifant blijft wild tekeergaan en rijt met zijn slagtand het dijbeen van de vrouwelijke inzittende helemaal open. De man in de wagen komt er met lichtere verwondingen vanaf. Het koppel is na het incident met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

De olifant moest uiteindelijk vanwege zijn buitensporig agressieve gedrag worden afgemaakt. Het was dan ook niet de eerste keer dat het dier zich zo vijandig gedroeg. De mannelijke olifant had eerder nog al toeristen lastiggevallen maar dit maal was het bijna fataal afgelopen.

De olifantenstier verkeerde naar verluidt in een musth-toestand en was dus bronstig, waardoor het testosteron in zijn lichaam hoge toppen scheert.

De Zuid-Afrikaanse nationale parkenraad adviseert bezoekers altijd de nodige afstand te bewaren wanneer men wilde dieren wil observeren of fotograferen.

3 opmerkingen:

  1. Het went nooit.. de verbijstering over de waanzin van de mens..en de mateloze domheid en arrogantie !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze hebben 2 minuten de tijd om vol gas vooruit de duidelijk geirriteerde olifant te passeren maar ze blijven treuzelen waarschijnlijk om te filmen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ze hebben 2 minuten de tijd om vol gas vooruit de duidelijk geirriteerde olifant te passeren maar ze blijven treuzelen waarschijnlijk om te filmen

    BeantwoordenVerwijderen