maandag 20 januari 2014

Foie Gras komt ons de strot uit ! Teken de petitie voor Staatssecretaris Dijksma ( video )


Foie gras komt ons de strot uit

Veel restaurants zetten nog steeds foie gras op het menu. Dit is de opgezwollen lever van een onder dwang vetgemeste eend of gans. Door een lange buis in de keel wordt meerdere keren per dag een vette maïspap de maag ingepompt. U kunt zich vast voorstellen dat dit vreselijke pijn en angst bij de dieren veroorzaakt.

Importverbod op foie gras


Uit onderzoek van Wakker Dier blijkt dat Nederland de import van foie gras kan verbieden. Daar is wel politieke moed voor nodig! Daarom vragen we u om vandaag nog aan staatssecretaris Dijksma te laten weten dat u achter een importverbod staat. Lees hier de petitietekst. en petitieWaarom hebben we uw stem nodig?


U kunt iets doen door nu te tekenen. Samen maken wij een vuist en kunnen wij een einde maken aan de import en verkoop van foie gras in Nederland. Help ons met uw handtekening en teken de petitie op het formulier rechts.

4 opmerkingen:

 1. Niet te geloven dat dit nog steeds gebeurt. Onbegrijpelijk dat er nog steeds mensen zijn die dit (sadisme) op hun bord willen hebben en op kunnen vreten.
  Dit had allang al verboden behoren te zijn. Arme, arme stumpers!

  Ook de politiek behoort zich de ogen uit de kop te schamen dat ze dit nog steeds toe hebben gestaan, schande, werkeljk een schande!
  Dijksma, doe hier iets aan.... deze portie wreedheid ligt op UW bord!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed verwoord Cath. Bij levende ganzen veren plukken is ook zo vreselijk wreed. In Hongarije gingen mijn ogen echt pas open. HET nationale geschenk en als toerist wordt je er mee doodgegooid. Ik heb mij daarna als vrijwilligster opgegeven bij www.vier-voeters.nl . Heb 2 jaar op het kantoor van hen in Amsterdam gezeten. Nu kan ik alleen maar petities plaatsen maar goed het is toch iets.

   Verwijderen
 2. Heb indertijd wel - met smaak - foie gras gegeten maar ben daar mee gestopt. De wijze waarop de foie gras wordt geproduceerd is afschuwelijk. Nu eten we alleen zelfgemaakt pate van o.a. kippenlever, kalfsleverworst, ganzenvet en verschillende likeuren. Niet van de echte te onderscheiden !

  BeantwoordenVerwijderen