maandag 13 januari 2014

Bent u ook zo Oostvaardersplassen moe? Lees hoe het er nu bijstaat en huiver

Nu al bijna niets te eten en de koude winter moet nog komen. En Dan? Allemaal de hongerdood sterven? Natuur met een hek erom heen? Nieuwe Wildernis? Nieuwe Wildernix http://youtu.be/FWvFAGWwmeg  zult u bedoelen.

http://voordierenblogger.blogspot.nl/search?q=Oostvaardersplassen   teken alstublieft  de petitie !!! En voor nog meer informatie over het wanbeleid van Staatsbosbeheer in de Oostvaardersplassen. 
 
 
 
Een verslag  en foto's van Yvonne Bierman (Stichting Welzijn Grote Grazers (SWGG) die 10 januari 2014 in het gebied was:

Je moet maar het lef hebben om bijna 2000 dieren bewust te hebben laten verhongeren en dan over “ DYNAMIEK “ te spreken. Quote van Staatsbosbeheer ( SBB )


 Ik was 10-01-2014 met 2 dierenvrienden in de OVP. “ De Driehoek “ voorheen een bos, nu een bomenkerkhof en een smerige blubber bende waarin zo’n 12 paarden wegzakt...en in de blubber.

Een paar van hen stonden er apathisch bij. Er is nu al geen eten meer voor ze te vinden en dan moet de winter nog beginnen. Wij hadden gelukkig kaplaarzen aan, want ook wij zakten weg in de modderbende.


 In de driehoek staat de Adelaarsuitkijktoren. Vanuit deze toren die hoger ligt kijk je uit over het land. Wij zijn ons wild geschrokken. Wat normaal land is, is nu alleen maar water met nog hier en daar een stukje land ertussen. Wij zagen vanuit die toren een groep Edelherten oversteken. Ze moesten eerst door het water heen en op het stukje land waarover ze renden spatte het water achter de dieren op als een watervalletje.. En dat wordt Natuur genoemd.       


Één van de twee vrienden is een paardendeskundige en stond een paard te strelen, die dat prettig vond en met zijn snuit steeds weer om aandacht vroeg. En dan durven die malloten van ecologen deze dieren als wild te bestempelen. Hebben ze een hersenkronkel? Als je liefde voor dieren hebt dan huilt je hart bij het zien van zoveel leed.


 Wij hebben die smerige boel daar verlaten en kwamen op een asfaltweg. Daar was het goed te lopen en wij hebben op die weg een behoorlijke wandeling gemaakt. Wij zijn geen dier tegen gekomen, zagen wel door de verrekijker op een enorme afstand dieren staan, maar konden niet zien welke dieren het waren. Terwijl wij daar liepen zijn er ons twee wagens gepasseerd met boswachters erin, die vriendelijk hun hand opstaken en verder reden. Wij waren al op de terugweg toen er drie wagens aan kwamen rijden met vijf boswachters erin. Volgens hun bevonden wij ons op verboden terrein. Vreemd, want wij zijn niet over een hek of iets van dien aard geklommen. En waarom is het verboden gebied. Mogen wij de smeerboel die wij links en rechts van de weg zagen niet zien? Hebben wij als belastingbetaler geen recht op dit stukje zogenaamde natuur. ( Cultuur ) door mensenhanden gemaakt. Want door de miljoenen subsidie die SBB ontvangt, vanuit de Overheid en Brussel wordt dit mislukte experiment in leven gehouden. Het verbod is volgens SBB om de dieren rust te geven. Maar dat is belachelijk. SBB rijdt de hele dag met hun terreinwagens af en aan. En niet alleen over de asfaltweg, maar door het hele gebied. Nee, wij burgers mogen het creperen van de uitgemergelde dieren niet zien. Want hoeveel dieren verhongeren de komende winter weer?


 Dierenartsen, journalisten, dierenvrienden en zelfs biologen spreken publiekelijk hun weerzin uit tegen dit mislukte prestige project. Op de petitie van de Stichting Welzijn grote Grazers is de weerzin te lezen, door Nederlanders die ondertekenen, maar ook door buitenlanders die zich erg betrokken voelen. Hoelang wordt dit mislukte experiment nog in stand gehouden, wanneer trekt de politiek de stekker eruit. Hopelijk kunnen wij dat bereiken met 40.000 handtekeningen op de petitie. Er zijn al verschillende partijen in de tweede Kamer die voor bijvoeren zijn.

Het is toch een Nationale Schande dat je als politiek dieren opsluit tussen hekken op een postzegel en ze dan laat verrekken. En de Partij voor de Dieren laat dit toe. Die naam zijn ze niet waard. Trouwens ze verkondigen dat zij ervoor hebben gezorgd dat de dieren het laatste jaar beschutting hebben gekregen. Een grotere leugen is er niet. De dieren hebben nergens beschutting. Want de richels die als beschutting moesten gaan dienen was een verplichting die SBB moest aanleggen vanuit het ICMO2 rapport, dit rapport is uitgekomen in november 2010.

Jammer genoeg werken de richels niet. De dieren gaan er niet achter liggen omdat het er door de vele regen een waterpartij is. En de richels bieden geen beschutting bij sterke Oostenwinden.

 
 

5 opmerkingen:

 1. Het is idd Neerlands Nationale schande deze hele OVP.
  Misdaad is het, pure, pure misdaad!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dat is het ook Best Lief. We knokken al jaren tegen dit wanbeleid. Maar hoe nu verder??

   Verwijderen
 2. Ik ben totaal tegen 'de nieuwe wildernis' maar moet wel zeggen dat ik de paarden er verbazingwekkend goed uit vind zien op de foto's? Zien ze er allemaal zo uit?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik zeg STOP!! die geldverslindende nep natuur in Nederland dat bespaart een hoop dieren leed en het geld kunnen ze weer goed gebruiken voor de verzorging van de oudere generatie die hun hele leven krom gelegen hebben voor de welvaart waar wij nu van genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goed idee R. Meijer. Het is een verwerpelijke hobby van SBB. Een bedrijf dat de kosten niet dekt. De vogelstand daar is zo dramatisch achteruit gegaan dat eindelijk de Vogelbescherming van zich heeft laten horen. Ze moesten wel veel vogelaars zagen het leed ook en werden lid af. Waaronder mijn man. Bedankt voor je reactie. Gr Erna

   Verwijderen