dinsdag 28 januari 2014

'Vrienden van de Olifant' zoekt met spoed vrijwilligers!! Lees en delen alstublieft ( schattige video )Geniet van een van mijn favoriete video's. In één word CUTE !!!

Vrienden van de Olifant

 
 
Voor 15 euro per jaar krijgt u 4 keer per jaar een magazine vol met informatie over olifanten. Ook een leuk cadeau voor iemand die alles al heeft.

Vrienden van de Olifant zet zich in voor de bescherming van olifanten. Zowel de Aziatische als de Afrikaanse. Omdat olifanten heel bijzondere dieren zijn die nog steeds worden bedreigd. Door ivoorstropers, door boeren die ‘last’ van ze hebben en door de toeristenindustrie die baby-olifantjes kapen en de moeder zo nodig doodschieten.
Met financiële steun aan concrete projecten en voorlichting steunen we de olifant. Door die steun kan de olifant in zijn eigen omgeving blijven leven.
 
 Foto: eigen archief

The question is, are we happy to suppose that our grandchildren may never be able to see an elephant except in a picture book??

                                                      David Attenborough
 

Doelstelling van Vrienden van de Olifant is:

Een bijdrage leveren aan de bescherming van de in het wild levende olifanten, zowel de Afrikaanse als de Aziatische.
 • a. Door het financieel of op andere wijze steunen van beschermingsprojecten van olifanten.
 • b. Door het geven van voorlichting over het leven, de bedreigingen en de beschermingsmogelijkheden van olifanten, waardoor zo veel mogelijk mensen bij de problematiek betrokken worden.

Organisatiegroepen

Het bestuur van Vrienden van de Olifant kan niet al het werk dat bij een organisatie hoort zelf doen. De organisatiegroepen doen het ‘veldwerk’ en zijn de handen, ogen en oren van het bestuur. Voor meer informatie over de organisatiegroepen waar je vrijwilligerswerk bij kan doen, Zie hier onderaan het artikel “vrijwilliger worden”.


Om de hulp niet te versnipperen, heeft Vrienden van de Olifant gekozen voor steun aan concrete projecten en werken we samen met collega-organisaties in het buitenland.
We steunen diverse projecten om de olifanten in Azië en Afrika te beschermen. We steunen projecten in Thailand, Sri Lanka en Kenia. Binnenkort komen daar beschermingsprojecten in India, Maleisië en Sumatra bij.
 • Peetouderproject Sri Lanka

  In Elephant Transit Home worden jonge weesolifantjes opgevangen, verzorgd en krijgen medische verzorging. Als ze na enkele jaren groot en sterk genoeg zijn, gaan ze terug naar de natuur. Door peetouder te worden geef je een Aziatisch olifantje een nieuwe kans op een toekomst.

 • Peetouderproject Kenia

  In het Olifantjes Weeshuis in Kenia worden baby-olifantjes die hun moeder en kudde kwijt zijn geraakt liefdevol opgevangen. Samen met andere weesolifantjes vormen zij een nieuwe familie. Ze gaan elke dag Tsavo Oost Nat. Park in, waar ze contact hebben met in het wild levende olifanten. Als ze er aan toe zijn, zullen ze als vrije olifanten in het nationale park leven. Door peetouder te worden geef je een Afrikaans olifantje een nieuwe toekomst.
 • Aziė Fonds

  Het Aziatische Olifant Fonds steunt projecten om de Aziatische olifanten te beschermen, zoals het Elephant Nature Park, een opvang voor mishandelde olifanten in Thailand. Met meer Beschermers kunnen we meer doen, zoals een beschermingsproject voor de Borneose dwergolifant en een overlevingsproject op Sumatra. Wie Beschermer wordt levert een belangrijke bijdrage aan het voortbestaan van de Aziatische olifanten.
 • Afrika Fonds

  Ook andere Afrikaanse olifantenprojecten hebben hulp nodig. Om de Bosolifant te beschermen en de Woestijnolifant. De aantallen van deze soorten zijn veel lager dan van de Savanne olifant. De dreiging voor uitsterven is dus vele malen groter. Het Afrika Fonds ondersteunt projecten die deze soorten willen beschermen. Askari’s helpen mee om de bescherming van deze Afrikaanse olifanten mogelijk te maken.
 

Werken als Vrijwilliger

Vrienden van de Olifant zet zich in voor de bescherming van olifanten. Wil jij je als vrijwilliger ook voor de bescherming van olifanten inzetten? Kijk welk vrijwilligerswerk jou het meest aanspreekt en stuur een e-mail met jouw motivatie.
Er zijn allerlei activiteiten die gedaan moeten worden en enkel met behulp van vrijwilligers zijn deze activiteiten mogelijk. Voor onderstaande functies hebben we vrijwilligers nodig:
Denk je een aanvulling aan ons team te kunnen leveren maar zit er geen geschikte vrijwilligersfunctie voor jou tussen? Wij staan altijd open voor nieuwe ideeën! Schrijf dan een brief met motivatie en cv. naar secretariaat@olifanten.org
Het is helaas niet mogelijk om vanuit VvdO in het buitenland vrijwilligerswerk te doen. Het vrijwilligerswerk gebeurd enkel in Nederland.

Wij hebben onderstaande vrijwilligers nodig:

Voorlichting & Communicatie

We zijn op zoek naar iemand die de media en onze doelgroepen voorlichting wil geven over het werk en de activiteiten van Vrienden van de Olifant.
Lees meer over deze functie.

Fondsenwerving

Wij zijn op zoek naar iemand die bij voorkeur ervaring heeft met het stimuleren van samenwerking tussen non-profit organisaties en het bedrijfsleven.
Lees meer over deze functie.

Evenement-coördinator

Vind je het bedenken en organiseren van activiteiten leuk? Dan is wellicht deze functie iets voor jou.
Lees meer over deze functie.

Vrijwilligers-coördinator

Vind je het leuk om met mensen te werken en hen te begeleiden bij een van onze activiteiten? Dan is wellicht deze functie iets voor jou.
Lees meer over deze functie.

Activiteiten

Om een evenement te kunnen uitvoeren hebben we verschillende vrijwilliger-functies. Lees verder of er een functie bij staat die jou aanspreekt.
Lees meer over deze functie.

Coördinator Regionale afdelingen

Vind je het organiseren van activiteiten leuk en kun je mensen motiveren, activeren en begeleiden? Dan is wellicht deze functie iets voor jou.
Lees meer over deze functie.

Kaderlid van de Regionale afdeling

Help mee de doelstelling van VvdO onder de aandacht in jouw regio te brengen. Vind je het organiseren van activiteiten leuk en kun je mensen motiveren en activeren? Dan zijn we op zoek naar jou!
Lees meer over deze functie.

Regionaal Organisatielid

Help mee de doelstelling van VvdO onder de aandacht in jouw regio te brengen. Vind je het leuk om bv. op een braderie een kraam te bemannen? Meld je dan nu aan.
Lees meer over deze functie.

Publicaties

Heb je schrijftalent of vind je het leuk om vertaalwerk te doen? Dan kun je ons wellicht helpen. Fotografen die kwalitatief goede foto’s van olifanten in het wild hebben en deze voor het tijdschrift beschikbaar willen stellen zijn ook van harte welkom.
Lees meer over deze functie.

Sociaal Media

Omdat Social Media een belangrijker rol gaat spelen, zijn we op zoek naar iemand die VvdO via de Social Media wil vertegenwoordigen en acties naar buiten brengt.
Lees meer over deze functie.Geen opmerkingen:

Een reactie posten