zondag 19 januari 2014

Gratis meedoen met lezingen vol inspiratie van de WNF? Lees hier de info ( video )

http://youtu.be/qIAY4A6Y65c   mooie video

Geef de aarde door. Samen met het Wereld Natuur Fonds.
Deze mail niet goed ontvangen? Ga dan naar de webversie >
 
 WNF Open op locatie!
WNF organiseert  in samenwerking met de Universiteit Utrecht (UU) ACHT avonden – Studium Generale – een lezingenreeks vol inspiratie over duurzaamheid in de aula van het Academiegebouw van de UU te Utrecht.


Spraakmakende sprekers als Marc Cornelissen (poolreiziger), UU rector prof. dr. Bert van der Zwaan, prof. dr. Pablo Tittonel (Plantwetenschappen,WUR), dr. Hans ter Steege (Naturalis Biodiversity Center en UU), Carel Drijver (Hoofd programma Oceanen WNF), Johan van de Gronden (Directeur WNF), prof. dr. Herman Wijffels (UU en Utrecht Sustainability Institute) en Redmond O’ Hanlon (wetenschapshistoricus en reisverslaggever). De WNF Open op locatie is de uitvoering van een idee van WNF-studenten/promoters!


Duurzaamheid als wereldbeeld - The next Generation
Wie een bijdrage wil leveren aan een betere wereld loopt al gauw tegen grote dilemma’s aan. Hoe kan je invloed uitoefenen als je boodschappen doet, een nieuwe spijkerbroek of mobiel koopt of de wereld over reist? Wat is je rol als consument, spaarder, student of werknemer? Je wilt ‘goede’ keuzes maken, maar zelfs deskundigen zijn het vaak niet eens over de feiten. En dat terwijl complexe mondiale vraagstukken dringend om actie vragen.
Niemand kan het alleen, maar zolang we op elkaar wachten komen we niet verder. Wat kun je zelf doen? Wat kan kennis, lokale actie en gedeelde verantwoordelijkheid tussen bedrijven, wetenschap en burgers bijdragen? Hoe ziet de volgende generatie oplossingen er uit?

Kom naar de lezingenreeks en laat je inspireren door gezaghebbende denkers.


Data
De avonden vinden plaats op alle dinsdagavonden in februari en maart en beginnen vanaf  4 februari 2014. Check het programma.
Je kunt de lezingen ook online volgen via http://www.sg.uu.nl en via #wnfsg

Programma van de avonden
19.30 – 20.00          Aankomst/ koffie met streek- en seizoenssnack. Mogelijkheid tot praten met sprekers en medewerkers WNF/UU.
20.00 – 22.00          Lezingen (2 sprekers per avond)
                                   Discussie en afsluiting

Als je koffie en een streek & seizoenssnack wilt vooraf, dan graag even aanmelden. En neem gerust iemand mee!

Locatie
Aula Universiteit Utrecht
Domplein 29
3512 JE Utrecht

Wij hopen dat je ook komt! Je kunt naar keuze één van de avonden volgen, of de hele serie volgen.

Met vriendelijke groeten,

Marlou van Campen
Valérie Julémont

P.S. De lezingen zijn gratis, voor iedereen en zonder reservering toegankelijk! Voor koffie en een streek & seizoenssnack graag vooraf aanmelden.
 
Studium Generale

 
WNF 

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten