zaterdag 4 januari 2014

Het nieuwe beleid van de Dierenbescherming stinkt! (letterlijk en figuurlijk )Honden verbleven in eigen uitwerpselen

De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft vorige week bij een horecagelegenheid in de Limburgse plaats Nuth twee honden in bewaring genomen. Ze hadden al eerder vastgesteld dat de huisvesting voor de honden onder de maat was en had de eigenaar hierop aangesproken. Bij een nieuwe controle bleek dat de situatie helaas niet was verbeterd.

Even voor de goede orde.... bij het eerste bezoek de LID zaten de honden ook al in eigen uitwerpselen. Zoals ik al schreef het nieuwe beleid stinkt !!!

De dierenpolitie riep de hulp in van een inspecteur van de LID voor de hercontrole. Aangekomen op het adres bleek dat een van de herdershonden, die in rennen achter de gelegenheid werden gehouden, geen schuilmogelijkheid had bij slecht weer. Bovendien bleken de rennen lange tijd niet schoongemaakt, waardoor de honden in een natte laag van hun eigen ontlasting liepen.


Dit is toch niet te geloven!! Misselijk wordt ik van dit nieuwe beleid met eerst een waarschuwing. Waar komt dit idiotisme vandaan ?

Onmiddellijk verzorging nodig

Een van de honden was in slechte conditie. Het dier was vermagerd, liep mank en had een gezwel. De eigenaar verklaarde dat hij een dierenarts niet nodig vond en dat de honden zichzelf maar moesten zien te redden. Hierop werd direct een dierenarts gebeld, die oordeelde dat de dieren onmiddellijk verzorging nodig hadden. De situatie is vervolgens voorgelegd aan Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, die opdracht gaf om de honden in bewaring te nemen.
De vrouw van de eigenaar waarschuwde dat een van de honden erg agressief was. Het dier bleek inderdaad nauwelijks te hanteren. Omdat de eigenaar weigerde te helpen, moest de dierenarts een narcosemiddel toedienen, waarna de hond kon worden gevangen.

Inmiddels zijn beide honden overgebracht naar een opvangadres. Hier kunnen ze voorlopig blijven en krijgen ze de zorg die ze nodig hebben.

Hij zal toch wel een proces-verbaal hebben gekregen mag ik hopen??
 
 

2 opmerkingen:

  1. Onvoorstelbaar, schandalig! Hier word je nu oprecht misselijk van!
    Als zelfs de Dieren BESCHERMING het zo laat afweten...??? Ze moeten zich de ogen uit hun kop schamen. De dieren hadden nooit meer terug mogen gaan naar zo'n waardeloze eigenaar. Die vent had meteen tot de uiterste letter van de wet moeten worden aangepakt. En nooit geen dieren meer, op de zwarte lijst die er ook al lang had moeten zijn. Dat walgelijke softe geleuter hier in dit land daar word je gewoon moedeloos van. Deze honden hadden de eerste keer al moeten worden herplaatst bij mensen die wel een hart in hun lijf hebben.
    Het wordt toch eens de hoogste tijd dat hier nu eens een keer een strak, duidelijk en 'no-nonsense' beleid wordt gevoerd, dat de wet zo wordt aangepast dat dit soort van uitwassen keihard wordt aangepakt en die fel begeerde zwarte lijst er eens een keer gaat komen. Bah!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Reactie van Aleid Stoel : Als een honden-eigenaar zegt dat hij een dierenarts niet nodig vindt en dat de dieren zichzelf maar moeten redden, terwijl de honden er ellendig aan toe zijn, dan is men toch aan het adres van een bikkelharde figuur bij wie men de dieren onmiddellijk moet weghalen, en niks uitstel daarvan en controle, van zo iemand hoef je toch geen greintje verbetering te verwachten. Het is te hopen dat hij zwaar gestraft wordt.

    BeantwoordenVerwijderen