dinsdag 14 januari 2014

Barbaars !! Tijdens een 'glamoureuze' drijfjacht knallen de allerrijksten voor de lol duizenden dieren af

 
 

Allerrijksten doden duizenden dieren voor de lol

VIERVOETERS roept voormalig tennis ster op te stoppen met barbaars jachtfestijn

 

Amsterdam, 13 januari 2014. Een trieste traditie, dat wordt de door ex-tennis ster en zakenmagnaat Ion Tiriac georganiseerde ‘glamoureuze’ drijfjacht in Bâlc in noordwest Roemenië. Sinds 2005 wordt de start van het nieuwe jaar gekenmerkt door Tiriac’s uitnodiging aan vooraanstaande zakenrelaties en rijke vrienden voor dit barbaarse jachtfestijn.

 
 

De 'gasten' verzamelen zich


De gastenlijst en de exacte datum worden strikt geheim gehouden want het evenement stuit ook binnen Roemenië op veel verzet. In 2013 werden circa 270 wilde zwijnen gedood waaronder veel jonge zwijntjes. Gabriel Paun, campagneleider van VIER VOETERS zegt over dit domme bloedbad: “In een jacht met drijvers, waarbij het wild wordt opgejaagd en dan afgeschoten, zijn maar erg weinig schoten meteen fataal. Een dier wordt vaak drie of vier keer beschoten voor het is neergehaald. Vaak moet een dier een lange doodsstrijd leveren voordat het gevonden wordt of aan zijn verwondingen overlijdt.”

 
Net als vorig jaar waren ook dit jaar demonstranten van de internationale dierenwelzijnsorganisatie VIER VOETERS ter plaatse om vreedzaam actie te voeren tegen deze meedogenloze traditie. Onder het motto “Stop met Moorden, Ga Tennissen” speelden de activisten een partijtje tennis voor de hekken van het jachtterrein. De wilde zwijnen – verklede demonstranten – kondigden op grote spandoeken aan dat de jacht was afgelast.
 

“Helaas trekt dit evenement veel aandacht van de media. We weten niet wat Tiriac wil bereiken, maar de boodschap die de buitenwereld krijgt, is dat invloedrijke managers en politici plezier beleven aan geweld en doden. Door te protesteren willen we nogmaals een beroep doen op Tiriac en zijn jachtvrienden om hun bijeenkomsten ethisch verantwoord en geweldloos te houden”, zegt Paun. De dierenwelzijnsorganisatie vraagt ook het Roemeense Ministerie van Milieu en Bossen om plezierjacht zonder voorbehoud te verbieden.

 
Tot nu toe zijn ongeveer 2.000 wilde zwijnen in dit soort drijfjachten gedood. Onder de genodigden zijn internationale gasten zoals Wolfgang Porsche (Porsche AG), Klaus Mangold (DaimlerChrysler) en Wolfgang Bernhard (Volkswagen). 

9 opmerkingen:

 1. Ik begrijp mensen elke dag een beetje minder... :'(

  BeantwoordenVerwijderen
 2. HOE RIJKER ZE ZIJN HOE ROTTER!!!SCHANDALIG!!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. ZO DENK IK ER OOK OVER MARCIA DIE MENEN DAT ALLES MAG EN ALLES KAN ZE ZIJN ZO CORRUPT ALS MAAR KAN ZIJN EN ALS ER EEN VERBOD OP IS KOPEN ZE DE (MENSEN) OM !!!!!!!

   Verwijderen
  2. Zo is het maar net Peter en Marcia. Kijk maar naar de Spaanse koning en niet te vergeten wijlen prins Bernhard.In Zuid-Afrika heb je Canned Hunting.http://voordierenblogger.blogspot.nl/2013/06/canned-hunting-leeuwen-gefokt-om-door.html#comment-form verwerpelijk !!

   Verwijderen
 3. PUUR ONMENSELIJK, ik schaam me voor mijn eigen soort, BAH!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Moord, het ergste wat je tegenover het LEVEN kan doen en die doen zoiets voor hun plezier....cowards, lafaards monsters

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Bedankt wodan7 en matthew voor jullie waardevolle reacties. Ik ben het helemaal met jullie eens

   Verwijderen