donderdag 16 januari 2014

Wat een stelletje zielenpoten!! Er mag ook niets meer in Nederland

Dit is vragen om problemen. Wie gaat het controleren. Hoeveel mensen zijn niet lid van de KNHS? Hoe willen ze die bereiken? De controle van dit weer eens opgelegd voorstel gaat veel geld kosten. Laat de buitenrijpassen maar wat verloederen dan is het ook nog meer natuur.

Misselijk wordt je af en toe van het Nederlandse bemoeizucht. Het roken, het gebruik van alcohol, een pas voor het vissen ( te zot voor woorden ) niet te vergeten de angst die je beleeft als je hond poept en je hebt geen zakje bij je, en ga zo maar door. Ik zou zeggen Staatsbosbeheer, haal de grote grazers weg uit de Oostvaardersplassen, geef het gebied terug aan de natuur en je houd zakken met geld over.Staatsbosbeheer overweegt samen met paardensportbond KNHS om een zogenoemde buitenrijpas te gaan invoeren voor ruiters. Ruiters moeten betalen om zo'n buitenrijpas te krijgen en met dat geld kunnen voorzieningen voor buitenritten in de natuur in stand worden gehouden, zo maakte de natuurorganisatie donderdag bekend.
 
Alle leden van de KNHS krijgen de komende weken een vragenlijst over het plan thuisgestuurd. Geprobeerd wordt volgens Staatsbosbeheer om ook alle andere ruiters te bereiken. De buitenrijpas zou voor het hele land moeten gaan gelden voor iedereen die wel eens te paard de natuur in trekt.

Invoering van de buitenrijpas is nodig volgens Staatsbosbeheer omdat de overheid het onderhoud van ruiterpaden niet meer betaalt. Daar moeten natuurbeheerders zelf voor gaan opdraaien. 'Een buitenrit is een groot goed onder ruiters, waarbij het weer en het terrein een eigen dynamiek hebben. Maar het onderhoud van speciale paden, parkeerplaatsen voor paardentrailers en bijvoorbeeld bruggen die geschikt zijn voor een paard is duur', aldus Staatsbosbeheer.

Ruiters kunnen via de vragenlijst hun wensen en verlangens kenbaar maken. Via de buitenrijpas blijven buitenritten gegarandeerd, terwijl het aanbod ook beter op de vraag kan worden afgestemd, melden KNHS en Staatsbosbeheer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten