vrijdag 6 december 2013

Super nieuws !! Vader levert 'dans beer' in....krijgt ander werk.....en dochter mag studeren

Bericht van Wildlife SOS; http://www.wildlifesos.org/  heb veel contact met deze dierenvrienden. Klasse en een dikke pluim !!

Aashiya komt uit een arme Kalandar ( India ) familie. Er zijn 6 in haar familie en Aashiya is de oudste van vier kinderen. Aashiya's vader verdiende geld met 'dans beren.' Echter, gaf hij kort geleden zijn beer aan Wildlife SOS en nu is hij zelfstandig ondernemer met een inkomen door de verkoop van hout. Hoewel vader noch moeder van Aashiya nooit een opleiding hadden gekregen, is het altijd hun droom geweest dat hun kinderen zouden mogen leren. Echter, door vele jaren in armoede te hebben geleefd, maakte het moeilijk voor hen om dit te bereiken.
 
 
Dankzij de steun van Wildlife SOS, werd dit mogelijk. Het Wildlife SOS Onderwijs project, biedt kwalitatief goed onderwijs aan kinderen van Kalandar Gemeenschappen door hen academische, materiële en morele steun aan te bieden. Aashiya profiteerde van dit programma en maakte ervan gebruik
 
 Aashiya is nu een 1e jaars student aan Maharani Laxmi Bai College gevestigd in Bhopal. Ze studeert handel. Ze werkt enthousiast, en dit wordt weerspiegeld in de resultaten die zij heeft bereikt. Indrukwekkend meis, ga zo door  xxxxx
Aashiya's ouders waarderen de rol die Wildlife SOS heeft gespeeld in het helpen met haar droom te verwezenlijken. Ze zeggen: "De materiële ondersteuning door Wildlife SOS heeft geholpen bij het verminderen van de financiële zorgen in het verband met onderwijs en collegegeld."
Aashiya wil een master's  degree  behalen.
Wij betuigen onze oprechte waardering voor het harde werk dat door Aashiya en wensen haar veel succes in al haar toekomstige inspanningen.

2 opmerkingen:

 1. Wat een afschuwelijke foto's, arme dieren.
  Heel goed dat ze ondersteuning krijgen in ruil voor deze beren.
  Mag er dan hopelijk wel vanuit gaan dat ze naderhand niet opnieuw beren kunnen misbruiken/mishandelen.
  Zou fijn zijn als dit meisje inderdaad een goede schoolopleiding mag afmaken en dan ook hopelijk haar kennis ten goede mag gebruiken. Kennis is de enige weg naar verbetering, zeker in landen waar de meesten analfabeet zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Volgens Wildlife SOS zijn er geen dansberen meer in India. Ik heb dat gecheckt bij de WSPA en die melden dat je nooit helemaal zeker kunt zijn maar door de enorme afkeer van toeristen bij het zien van dansende beren is de regering samen met Wildlife organisaties begonnen om deze ellende uit te bannen. Ik heb een heel goed contact met de mensen van Wildlife SOS en ik wil ze daarom heel graag geloven. Maar..... zeg nooit, nooit

   Verwijderen