Translate

donderdag 16 november 2017

Tijger Suzu hersteld van stelselmatig misbruik en ander positief nieuws van Stichting AAP ( video )






Tijger Suzu herstelt van stelselmatig misbruik






Doneren



Tweede leven voor Suzu



Beste mevrouw Van der Ploeg,

Laatst was ik aan het werk in onze Spaanse vestiging Primadomus, daar liep ik langs een verblijf met het naambordje -Suzu-. Ik zei tegen mijn collega's dat ze dat bordje nog even moesten vervangen...

De tijger die daar rondbanjerde kón namelijk Suzu niet zijn. Suzu was namelijk graatmager en kon amper op zijn benen staan.

Vol verbazing hoorde ik dat het Suzu wél was. In deze nieuwsbrief kunt u de foto's bekijken van Suzu in Spanje. Natuurlijk krijgt u ook een korte update over chimpansee Marria en haar nieuwe maatje Sony. Ik wens u veel lees- en kijkplezier.



Pasfoto

Vriendelijke groet,

David van Gennep
Directeur Stichting AAP






Marria maakt kennis met Sony Marria moet nog veel leren

Na 13 jaar als mensenkind te hebben geleefd, mocht chimpansee Marria eindelijk kennis maken met soortgenoot Sony. Het was al snel duidelijk: Marria en Sony zijn goede maatjes!

Stapje voor stapje wordt Marria een échte chimpansee, al moet de dame nog veel leren… Marria gedraagt zich als een prinsesje en heeft totaal geen besef van de rangorde. Ze eet als eerste en pakt Sony’s dekens af als hij bezig is zijn nest bouwen. Verder laat ze zich heerlijk door hem vlooien, terwijl dat eigenlijk andersom hoort, want Sony staat hoger in rang. Gelukkig heeft goedzak Sony geduld met de ontwetende Marria.

Heeft u de beelden van deze bijzondere ontmoeting nog niet gezien?



Bekijk filmpje






Hoe gaat het nu met Suzu?

Een aantal maanden geleden hebben wij tijger Suzu gered uit een illegale fokkerij. Door stelselmatig misbruik was Suzu broodmager en kon hij amper op zijn benen staan. De blik in zijn ogen zal ik nooit vergeten

Nu Suzu in onze Spaanse opvang Primadomus is, mag hij voor het eerst van zijn leven onbezorgd genieten van de zon en ruimte. Je ziet nog dat hij een enorme klap heeft gehad door de verwaarlozing en mishandelingen. Maar de kracht van een echte tijger zit ook in Suzu: hij krabbelt erbovenop!

Bekijk hier de prachtige foto's van Suzu in Primadomus.

> Bekijk de foto’s van tijger Suzu

Suzu geniet






Vraag de AAP-donatiebox aan

Feestbeesten

Dé feestmaand is weer in zicht. Heeft u gezellige kerstdagen of een knallende oudejaarsdag op de planning staan en wilt u tijdens deze festiviteit geld inzamelen voor AAP? Vraag dan de donatiebox aan!

U krijgt de box thuis gestuurd en hoeft er alleen maar een mooie plek voor uit te zoeken. Na het feest kunt u het opgehaalde bedrag overmaken met de meegestuurde acceptgiro of direct overmaken op ons rekeningnummer. U kunt de donatiebox aanvragen op onze website.

> Vraag de donatiebox aan






Ploink!

De familie Ringstaart van leidster Enina bestaat uit tien dieren, waaronder vier pubers. Ze komen uit een dierentuin waar vanwege een faillissement bijna geen voedsel meer was. Het is een hechte groep, waarbij de vrouwtjes de dienst uitmaken. Dat is heel normaal bij deze diersoort: de dames vormen de kern en de mannetjes cirkelen daar omheen.

Het is vaak een drukke boel. In dit filmpje laten ze zien hoeveel pret je kan hebben met een trampoline gemaakt van een laken.

Ploink! Ringsaartmaki's bij AAP






Volg Stichting AAP ook op:

Volg Stichting AAP ook op TwitterVolg Stichting AAP ook op PinterestVolg stichting AAP ook op YouTubeVolg stichting AAP ook op FacebookVolg stichting AAP ook op LinkedIn

#



Deze e-mail is verstuurd naar eevanderploeg@gmail.com door Stichting AAP. Afmelden? Klik dan hier.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten