Translate

vrijdag 10 november 2017

Vlakbij de plaats Nis in Servië zorgt Sasha Pesic voor maar liefst 800 honden. En alle dieren mogen dagelijks los! ( veel foto's )

In dit asiel in Servië zitten meer honden dan alle asielen in Nederland bij elkaar! Sasha heeft de zorg voor 800 honden. Help je mee?

Vlakbij de plaats Nis in Servië zorgt Sasha Pesic voor maar liefst 800 honden. En alle dieren mogen dagelijks los! Lees wat deze supergeweldige dierenvriend dagelijks presteert... 

Wij hadden Sasha al langer in het vizier om een project voor hem te maken.
Maar toen wij onlangs ook weer een uitgebreide update over hem en zijn dieren kregen van de Belgische Ingrid Martens was dat aanleiding om er zo snel mogelijk een hulpproject van te maken.
Ingrid is de vrouw die speciale hondenmatrassen maakt en zij gaat regelmatig naar dit immens grote asiel toe. Zij is voor dit hulpproject dan ook onze controleur en zal de besteding van alle donaties goed blijven checken.

Sasha tussen al zijn dieren, die hij gered heeft van de mishandelingen op straat.
Te zwak of te jong
Zij constateerde bij haar laatste bezoek, dat dit asiel letterlijk aan het overlopen is. Want behalve het grote asiel met 700 dieren heeft hij ook nog een kleine extra opvang, zo’n 20 km verderop, waar ruim 100 hondjes zitten die nog niet in het grote asiel terecht kunnen.
Omdat ze te zwak zijn vanwege een handicap of te jong als pup, waardoor deze dieren zich nog niet staande kunnen houden in zo’n grote meute.
Weer een doos met pups 's morgens gevonden bij de poort van het asiel.
Bescherming dringend nodig
Nu de winter snel nadert moeten er dringend extra hokken worden gebouwd om alle dieren in ieder geval ’s nachts enige bescherming tegen de bittere koude te kunnen geven.
Sasha zelf woont in een klein appartementje in de stad. Bij hem thuis komen de erg zieke dieren terecht.
Die blijven bij hem tot ze aangesterkt zijn en naar het grote asiel kunnen of eerst naar de tijdelijke opvang.
's Winters is het helemaal zwaar voor zowel de verzorgers als voor de dieren zelf.
Blind of kreupel
Servië kent helaas veel te veel zwerfdieren, die bovendien in de meeste gebieden heel weinig hulp krijgen. In de omgeving van Nis leven veel getraumatiseerde en gehandicapte dieren. Met maar één oog, helemaal blind, kreupel of met slechts 3 poten. Soms door een ongeluk, soms door toedoen van de mens. Sasha neemt hen allen op en verzorgt hen zo goed mogelijk.
Het meest bijzondere van de shelter is dat alle dieren overdag los buiten mogen lopen. Echt uniek en zó heerlijk voor de dieren. Zij kunnen hun energie kwijt, lopen zich warm in de winter en zijn lekker moe als ze ’s avonds weer in hun kennels in een donkere schuur gaan slapen.

Een van de mishandelde honden, die door Sasha gelukkig nog op tijd gevonden werd en door hem naar een dierenarts werd gebracht.
Kijk eens hoe goed deze honden verzorgd worden door Sasha en zijn team. Maar hij kan dit niet alleen en heeft onze financiële hulp hard nodig.
Naast Sasha zijn er nog enkele dierenvrienden die de hele dag tussen de dieren moeten lopen om onderlinge conflicten te voorkomen. Ook al vriest het 20 graden en ligt er sneeuw, ze zijn er altijd om de dieren te helpen.
Ingrid heeft zelf gezien hoe sociaal en loyaal de dieren zijn. Wat een kabaal en enthousiasme!
Tot zover goed nieuws maar Ingrid is echter wel geschrokken van de achteruitgang van dit asiel.
Nederland telt 56 officiële asielen, met gemiddeld 12 honden. In totaal zijn dat er zo'n 670.
Maar daar werken wel tientallen vrijwilligers en meestal met voldoende financiële middelen. Wat een verschil met Sasha, die zelfs nog ruim 100 dieren méér te verzorgen heeft...
Weer tientallen honden extra...
Onlangs is namelijk helaas het gemeenteasiel in Nis gesloten. Dat kan daar zomaar...
Hierdoor worden er nu nog meer dieren naar Sasha’s asiel gebracht die echt niet voor zichzelf kunnen zorgen.
Door geldgebrek kunnen de dieren geen hondenbrokken meer krijgen en is Sasha moeten overgaan tot alleen maar broodafval.
Maar als het straks kouder wordt is weerstand echter hard nodig en zullen er ongetwijfeld dieren gaan sterven van ondervoeding.
Een van de helpers deelt broodafval uit aan de honden. Niet erg voedzaam, maar meer is er meestal niet.
Ga maar even 800 honden vaccineren...
Alle 700 + 100 dieren moeten regelmatig worden ontwormd en gevaccineerd. Sasha zorgt ook nog voor een bescherming tegen vlooien en teken. Nieuwkomers moeten bovendien ook vaak medisch geholpen worden aan verwondingen en vervolgens worden gesteriliseerd.
Toen Ingrid er onlangs was kampten maar liefst 200 honden met een ernstige oorinfectie…. De infectiedruk is heel hoog als er honderden honden door elkaar lopen. Parvo en distemper zijn uitermate gevaarlijk en liggen altijd op de loer.

Uit het oor van deze zwerfhond haalde Sasha meer dan 20 teken...
100 kilometer rijden voor brood 
Sasha moet met zijn oude auto (342.000 km. op de teller) dagelijks zo’n 100 km rijden om brood te halen, voedsel naar het grote asiel brengen en naar de diverse andere opvangplaatsen. Maar ook naar de dierenarts gaan en gewonde dieren ophalen. Steeds vaker staat hij met panne machteloos aan de kant van de weg....
Dan zijn er de dierenartskosten, elektriciteit, telefoon, hooi en hout, onontbeerlijk in de winter en natuurlijk de benzine. Dat laatste is bijna even duur als in België of Nederland.

Deze hond liep rustig langs de weg en werd door een stoere automobilist 'per ongeluk' aangereden. Gelukkig werd hij nog op tijd door Sasha gevonden.
Dieren met strenge nachtvorst naar binnen
Hulp is nu echt bitter hard nodig, want het begint ’s nachts al te vriezen. Dus hondenhuisjes zijn meer dan welkom, maar vooral ook extra voer, want de dieren nemen nu al heel snel af in gewicht. Zeker als het regent en de dieren doornat zijn en dan in combinatie met temperaturen onder nul.
Mogen wij weer een beroep op alle dierenvrienden in Nederland en België doen?
Waarschijnlijk zien jullie zelf aan de hand van de foto’s dat het hier om een zeer groot en uniek project gaat met héél bevlogen dierenliefhebbers.
Sasha deelt voer uit aan zijn opgevangen honden. Zullen wij hem gaan helpen om dit te kunnen blijven volhouden?

Je kan doneren via een rechtstreekse bankoverschrijving:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. '97e Hulpactie-van-de-Maand' en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel voor dit goede doel besteed zal worden.
Of doneer via onderstaande knoppen:
 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten