Translate

donderdag 30 november 2017

Zweden wil 90% van zijn 430 wolven deze winter afschieten.....WWF Noorwegen stapt naar de rechter


Noorse wolven zijn voorlopig veilig

Wolf die je aankijkt van dichtbij in de sneeuw, Noorwegen
De opluchting is groot onder natuurliefhebbers in Noorwegen. WWF heeft via de rechter voorlopig tegen weten te houden dat 90% van de wolven deze winter zou worden gedood.

Volgens WWF is het huidige wolfbeheer van de overheid in strijd met de grondwet en internationale regels voor bedreigde diersoorten. In Noorwegen leven momenteel zo’n 50-68 wolven en naar schatting nog eens 25 in het grensgebied in Zweden. Het is volkomen onverantwoord om 90% van deze beschermde soort te doden.
Het plan van de Noorse overheid om de wolven te doden in de regio’s Oslo en het zuidoosten van Noorwegen is opgeschort totdat de rechtszaak tegen de Noorse overheid begint. De startdatum is nog niet bekend.

Een plek voor wolven

Ingrid Lomelde van WWF-Noorwegen benadrukt dat er in het Scandinavische land een plek moet zijn voor wilde dieren en dat tegelijkertijd maatregelen genomen moeten worden om conflicten met vee te voorkomen. Uit onderzoek blijkt dat wolven in Noorwegen voor 1,3% procent verantwoordelijk zijn voor het doden van schapen. In sommige Europese landen waar wolven voorkomen maken boeren gebruik van een waakhond om hun schapen te beschermen en dat werkt uitstekend.
In heel Scandinavië komen zo’n 430 wolven voor, het merendeel in Zweden.

Steun de rechtszaak

Wil je WWF-Noorwegen helpen met een bijdrage voor de rechtszaak? Dat kan via deze link naar de website 'gofundme'.
Beluister de reportage op NPO Radio1 over de voor- en tegenstanders van de wolf in Noorwegen.

Meer wolvennieuws

Geen opmerkingen:

Een reactie posten