dinsdag 19 december 2017

Franse varkenshouders stappen naar de rechter: Compassion in World Farming heeft videospot gemaakt van de erbarmelijke leefomstandigheden van de varkens


Vandaag is een heel spannende dag. Wanneer je campagne voert voor de dieren, weet je dat je tegenstand kunt verwachten. Van de industrie, supermarkten of consumenten. Mensen zijn lang niet altijd bereid het dierenleed achter goedkoop vlees, zuivel en eieren onder ogen te zien. Dat hoort bij ons werk en dat zijn we gewend. Maar in Frankrijk lopen de spanningen nu heel hoog op. Onze Franse CIWF-collega’s moeten vandaag voor de rechter verschijnen: de varkensindustrie klaagt hen aan.

De Franse varkenshouders zijn het niet eens met de videospots die onze Franse collega’s onlangs in bioscopen in heel Frankrijk toonden. Daarin zijn de vreselijke omstandigheden te zien waarin 95% van de Franse varkens leeft. Vooral de oproep om geen vlees uit de Franse vee-industrie te kopen, schiet de industrie in het verkeerde keelgat.

Natuurlijk laten wij ons door niemand het zwijgen opleggen. Niet in Frankrijk, niet in Nederland en in geen enkel ander land waar we werken. Wij gaan juist met nog meer overtuiging door met onze campagnes. Steun jij ons daarbij?


Industrie heeft veel te verbergen

De Franse varkensindustrie laat duidelijk zien dat ze niet wil dat consumenten weten waar hun vlees vandaan komt. Krampachtig probeert ze het gruwelijke dierenleed achter de beroemde Franse ‘cuisine’ te verbergen. De macht – en de budgeten – van deze industrie zijn groot. Maar onze impact is dat ook. De aanklacht bij de Franse rechter laat immers zien dat ze ons als een bedreiging ziet!

Wij zetten ons elke dag in om de waarheid achter goedkoop vlees, zuivel en eieren te laten zien en om het leven van de dieren te verbeteren. Maar wij kunnen dit werk niet zonder de steun van onze donateurs. Daarom vraag ik je vandaag – op deze bijzonder spannende dag voor ons - om een extra gift. Mogen de dieren op jouw steun rekenen?


Hartelijk dank voor jouw steun.

Met vriendelijke groet,

Geert Laugs - directeur Compassion in World Farming Nederland

Geert Laugs
Directeur CIWF Nederland 

PS Nu de Franse varkensboeren ons voor de rechter dagen zijn we nóg meer vastberaden dierenleed te blijven onthullen en bestrijden. Steun jij ons daarbij met een donatie? Dankjewel.
Deze nieuwsbrief is gestuurd naar y.bierman@upcmail.nl door

Geen opmerkingen:

Een reactie posten