Translate

donderdag 7 december 2017

Dappere dierenvrienden in Syrië hebben een opvang gecreëerd voor gewonde uitgehongere zwerfdieren (12 foto's)


Ons kerstproject: Dieren helpen in Syrië
December, het is al weer bijna Kerstmis.
Welke dieren kunnen we dan beter gaan helpen, dan de zwerfdieren in Syrië
De ellende daar duurt al zo lang en is nog steeds uitzichtloos. Telkens als de puinhopen van de bombardementen weer te zien zijn in het 8 uur-Journaal gaan onze gedachten naar de talloze honden en katten die daar steeds maar moeten zien te overleven.

Zonder eten, drinken en vaak gewond geraakt door de beschietingen of door het rondvliegend puin. Of dat ze slachtoffer werden van sadistische sluipschutters. Denk eens aan je eigen huisdier met het vuurwerk op oudejaarsavond. Wat een angst moeten de dieren daar dan wel niet hebben!
Deze gewonde kater moet toch voedsel zien te vinden...

Niets om de dieren te helpen

En er is niets, vrijwel niets in Syrië om de dieren te helpen. Dierenwelzijn stond al nooit hoog aangeschreven in het Midden-Oosten en met een oorlog aan de gang is er al helemaal geen aandacht voor.
Of ja toch! De geweldige Syrische dierenvriendin Aisha Salmon, maakte ons attent op STAR, Syrian Team for Animal Rescue.
Zij zitten in het heel koude berggebied boven Damascus, in het stadje Sahnaya, buiten het directe oorlogsgeweld.

Wij kennen Aisha goed, want zij is persoonlijk bij mij (Hanno) thuis geweest in Rotterdam om een paar adoptiekatten vanuit Syrië te komen brengen.
Gewond maar moet toch verder....
Hond met afgeschoten poot in de opvang van STAR...
Het enthousiaste team van vrijwilligers van STAR, die in het zo moeizame land Syrië toch heel veel zwerfdieren weten te helpen!
Aisha vertelde ons over Hanadi Al-Mouhtaseb:
Deze geweldige vrouw redt al 15 jaar lang dieren en alles begon met eerst in haar eigen huis een noodopvang en zelfs een mini-hospitaal op te zetten.
Maar ze wist ook andere dierenvrienden aan te sporen om ook hun meestal eenvoudige huizen te openen voor dieren in nood.
Nadat de vreselijke oorlog begon, kwamen ze al snel opvangplekken te kort. Want vanaf dat moment werden ze letterlijk overstroomd met hulpbehoevende dieren.

Daarom begonnen ze met een aparte eenvoudige opvang, waar ontzettend veel behoefte aan was, getuige de vele honderden dieren die zij in die tijd al gered en behandeld hebben!
Deze dieren zijn gelukkig in veiligheid gebracht.
Heel belangrijk zijn de vaccinaties. Moeilijk aan te komen en héél duur...

Een veilige opvang voor 600 dieren!

Op dit moment puilt de opvang uit met meer dan 600 honden en katten! Ze komen binnen, veelal met brand- en schotwonden. Door het uitblijven van medische hulp blijven de meesten daarvan voor altijd verminkt en gehandicapt. Echte oorlogsslachtoffertjes dus…
Hanadi en haar team van vrijwilligers kampen zelf dagelijks met hun eigen problemen in het oorlogsgebied.
En toch, toch vechten ze door om hun dierenopvang open te houden omdat het de enige veilige haven is voor dieren die het onvoorstelbaar moeilijk hebben in dit land verscheurd door oorlogsgeweld.
Zij proberen ook zelf lokaal op allerlei manieren geld in te zamelen voor hun dieren. Maar in een oorlogsgebied is dit heel moeizaam omdat de mensen het zelf daar natuurlijk al heel moeilijk hebben.
Zelfs kinderen die zelf invalide zijn geraakt helpen mee met de verzorging van de asielkatten...
Veel zwerfkatjes hebben het heel zwaar in Syrie...
Een jongen in Damascus die zijn zeer karige eten toch nog wil delen met een zwerfdier.
Maar zij willen er absoluut niet mee gaan stoppen, want dat zou betekenen dat 500 dieren, waarvan velen blind, half verlamd of anderszins gehandicapt, alsnog weer de straat op moeten.

Hun doodstrijd zonder water en voedsel zou enkele dagen tot enkele weken gaan duren…

Terwijl de geweldige dierenvrienden van STAR juist boordevol goede plannen zitten!

Heel graag willen ze proberen om de opvang nog wat verder te verbeteren. En soms lukt het hun zelfs om een dier, gezond of met een ‘smetje’ te laten adopteren in het buitenland. Zoals Aisha die met 5 geredde katjes naar Nederland kwam...
Getraumatiseerd, maar wel gered van de meedogenloze straten van Damascus...

Ergste land ter wereld

Tijdens dat bezoek, vertelde Aisha, die voor een internationaal bedrijf werkt en vele landen heeft bezocht, dat Syrië het ergste land ter wereld voor dieren is.
Zelfs de laatste diervriendelijke dierenartsen zijn inmiddels helaas dood of gevlucht. Er zijn er nog maar zeer weinig over en die hebben meestal alleen kennis van vee en niet van kleine huisdieren.
Zo komen ze van straat de opvang van STAR binnen...
Deze kerstactie is dan ook om de opgevangen dieren in dit vrijwel enig overgebleven asiel in Syrië beter te kunnen helpen. Bovendien staat er weer een koude winter voor de deur!
Helaas ontbreekt het aan voer en stro om de veelal gewonde dieren op te laten liggen.
Aisha deed een smeekbede aan ons – en aan jullie -  om alsjeblieft te willen helpen! Als er donaties komen, kennen zij gelukkig mogelijkheden om in de hoofdstad Damascus nog aan voer, wat 2e hands manden en dekens te komen, om de dieren ietwat comfort te bieden. Met wat eenvoudige verbandmiddelen kunnen zij bovendien de schotwonden verbinden, om infecties te voorkomen.
Is dit niet een echt Kerstproject?
Laten we onze harten openstellen voor de dieren op misschien wel de moeilijkste plek op aarde. Doneer alsjeblieft zo ruim mogelijk. De dieren in Syrië verdienen het zo ontzettend!
Deze hond stierf in de armen van deze geweldige vrijwilligster van STAR.

Je kan doneren via een rechtstreekse bankoverschrijving:

NL16 INGB 0004 7841 60 t.n.v. Stichting Dierennood o.v.v. '98e Hulpactie-van-de-Maand' en wij zorgen dat de donatie voor 100% en heel snel voor dit goede doel besteed zal worden.
Of doneer via onderstaande knoppen:
 

Mede namens de dieren, alvast hartelijk dank!

Wat kan je doen om STAR te helpen ?
€5 vaccineerd een dier.
€10 sonsored één dier gedurende 1 maand.
€15 sterilliseerd/castreerd een dier.
€70 en alle dieren eten 1 dag.
€100 beschermd 20 dieren tegen de regen.
€120 sponsored één dier volledig voor 1 jaar.
€300 en alle dieren eten 1 week.

Streefbedrag 2.500


Geen opmerkingen:

Een reactie posten