Translate

maandag 4 december 2017

Vanavond in Radar: Designer cats # CRUELNOTCUTE (Petitie en video )

https://www.raskattenwijzer.nl/cruelnotcute?  PETITIE !!_Mid=c.%5BLaposta%5D+Designer+cats+1&utm_source=Laposta&utm_campaign=Designer+cats+1&utm_medium



#CRUELNOTCUTE: Designer cats

Wat men bedenken kan, probeert men te fokken. De designer cat is het levende bewijs van deze stelling. De meest bizarre uiterlijke kenmerken worden met elkaar gecombineerd tot nog ziekere creaties. En de katten? Die hebben geen kattenleven meer. Ze lijden hun leven lang door deze fokpraktijken!

Kijk naar de Sphynx, een naakt kattenras. Kaalheid is op zichzelf al een ernstige erfelijke afwijking voor een kat. Katten zonder haar kunnen immers niet zomaar naar buiten en beschadigen hun huid gemakkelijk. Het gemis aan snorharen beperkt bovendien het vermogen tot communiceren en zintuigelijke waarneming. Deze katten worden meedogenloos gekruist met katten met andere handicaps, zoals met de Munchkin: een kat met dwerggroei die daardoor korte poten heeft en 'zo leuk' waggelt. Of met de Scottish Fold: een kat met een erfelijke stoornis in de kraakbeenontwikkeling waardoor de kat de 'zogenaamd schattige' gevouwen oren krijgt, echter ook het kraakbeen in de rest van het lichaam is vaak afwijkend.
De Perzische kat wordt vanwege de extreem korte snuit ook vaak gebruikt in absurde kruisingen waardoor de designer cats ook nog oogproblemen, ademhalingsproblemen en gebitsproblemen hebben.

Het fokken van deze mismaakte dieren zoals de Bambino Sphynx, Foldex, Dwelf en Napoleon Fold is volgens de wet verboden. Toch vinden deze fokpraktijken nog steeds plaats in Nederland. Teken daarom nu de petitie tegen het fokken van designer cats of deel de campagne op social media en gebruik daarbij de hastag #CruelNotCute!

Zie ook de uitzending van Radar op maandag 4 november om 20:30 uur op NPO1.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten