woensdag 13 juni 2018

RashondenWijzer roept adverteerders op om geen reclame te maken met zieke Mopshonden en Bulldogs 
 


Kortsnuitige hondenrassen als de Mopshond en de Engelse en Franse Bulldog lijden ernstig onder hun kenmerkende uiterlijk. De korte snuit en de gedrongen bouw zorgen voor talloze gezondheidsklachten. Toch blijven deze rassen mateloos populair, hoe kan dat?

De vele vertoningen in de media dragen zeker bij aan de immense populariteit van deze honden. De media benadrukken vooral de schattigheid en het koddige karakter van deze dieren maar geven geen informatie over de miserabele staat van hun gezondheid. Hierdoor groeit de vraag naar deze rassen en dat zorgt voor een enorme toename van honden die dagelijks lijden onder de uiterlijke kenmerken waar ze doelbewustt op worden gefokt. Dat moet stoppen!

RashondenWijzer roept adverteerders op om geen reclame te maken met kortsnuitige dieren. Doen ze dat toch, dan nemen wij contact op om ze te informeren over de vele problemen met deze rassen. Wil je weten hoe jij kunt helpen?
Lees verder >>
De Mopshond van Makro
Hond
Makro prees in hun folder comfortabele stoelen aan met een Mopshond. Wij namen contact op met Makro en informeerden de organisatie over de kwalijke gevolgen van dit soort reclames.

Lees verder voor hun reactie!
Lees verder >>
Deel op Facebook
De Engelse Bulldog van de ANWB
In de februari editie van het ANWB magazine De Kampioen werd een test aangekondig voor het veilig transporteren van honden. Daarbij werd een foto gebruikt van de Engelse Bulldog.

Wij wezen ANWB op de consequenties voor deze honden en vroegen hen om het betrefffende beeld aan te passen met een gezonde hond. 
Lees verder >>
Deel op Facebook
De Mopshond van ABN AMRO
ABN AMRO gebruikte een Mopshond in een reclame voor het vervangen van een defecte betaalpas. Dit is eigenlijk in strijd met hun eigen Animal Welfare Statement en de Five Animal Freedoms. De hoogste tijd om even contact op te nemen!
Lees verder >>
Deel op Facebook
Help jij de honden?
Vind jij ook dat honden niet mogen lijden onder uiterlijke kenmerken waar ze op worden gefokt? 
Ben jij blij met onze rechtszaken en campagnes voor het welzijn van honden?
Als zelfstandige stichting krijgen wij geen subsidies en zijn wij volledig afhankelijk van particuliere donaties.
Help jij ons om de honden te helpen? Alle donaties zijn welkom!
Ja, ik help de honden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten