Translate

maandag 8 april 2019

Dit kan duizenden proefdieren per jaar schelen:weefsel dat overblijft na operaties niet weggooien maar beschikbaar komt voor onderzoek

VitalTissue wetenschappelijk onderzoek kan menselijk(er)

Waarom iets weggooien wat nog goed is? Dat is doodzonde. Zeker als het ons gezonder kan maken, zonder dat er proefdieren aan te pas komen. Dat is het idee achter VitalTissue. VitalTissue is een netwerk van ziekenhuizen en onderzoekers. Zij zorgen ervoor dat ons weefsel, dat overblijft na operaties niet wordt weggegooid, maar beschikbaar komt voor onderzoek. Dit kan duizenden proefdieren per jaar schelen!
Er is geld nodig om dit slimme netwerk op te zetten en te zorgen dat zoveel mogelijk ziekenhuizen en onderzoekslaboratoria meedoen. Help jij mee?

FAQ

Kan ik weefsel doneren aan VitalTissue
Op dit moment is het nog niet mogelijk om aan te geven dat u weefsel wilt afstaan.  Als we zorgen dat VitalTissue er komt, zal dit in de toekomst wel mogelijk worden.  Dan zijn er per jaar duizenden proefdieren minder nodig.  Het maken van de donatieprotocollen is één van de doelstellingen van VitalTissue. Doe mee!
Welke partijen zijn bij VitalTissue betrokken
VitalTissue is een samenwerking tussen leden van verschillende organisaties uit het publieke en private domein, kennisinstellingen, (academische) ziekenhuizen, bedrijven en stichtingen. Met dit consortium beschikken zij over de relevante en noodzakelijke expertise:
Wat is de rol van Proefdiervrij binnen VitalTissue
Wij vervullen twee rollen binnen VitalTissue. We zijn een belangrijke financier van het project en we richten ons op de publiekscommunicatie. We vertellen zoveel mogelijk mensen over nut en noodzaak van VitalTissue.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten