Translate

vrijdag 19 april 2019

Zes tegelijk: Ga er maar aanstaan! ( video )






U kent het verhaal van de oprichter van The Donkey Sanctuary, Elisabeth Svendsen. Hoe het aantal ezels onder haar hoede in een klap toenam van 38 naar 242. Zo verging het Sue niet. Maar ook zij werd van de ene op de andere dag de eigenaar van een partij (mini-)ezels. Zes in dit geval!



Mini-ezels zijn zo schattig! Dat vond een Engelse ezelfan ook. Ze hield zes mini-ezels en dat ging prima. Tot haar persoonlijke omstandigheden veranderden. Zodanig dat ze echt niet meer voor haar geliefde ‘kudde’ kon zorgen. Verkopen? Dat vond ze geen optie. Dan zouden de ezels van elkaar gescheiden worden en dat wilde ze per se niet!

Gelukkig was er in de zomer van 2018 plaats voor de zes op onze opvangboerderij in Sidmouth. En dankzij de steun van donateurs als u konden we ze ook prima verzorgen. Maar toen de dieren nogal nerveus bleken te worden van alle drukte op de boerderij, realiseerden we ons dat ze in particuliere handen beter af zouden zijn. Wél weer bij elkaar natuurlijk. Wie zou die uitdaging aan willen gaan…?

En toen meldde Sue zich bij ons. Ze zegt: “Ik had nog nooit mini-ezels gehad. Maar wat zijn ze leuk en intelligent! En echt zes verschillende karakters. De een is heel gevoelig, de ander heeft de grote mond, en twee zijn echt onafscheidelijk van elkaar.” Bij Sue en haar man hebben de mini-ezels de perfecte opvang gevonden.

Kijk op het filmpje hoe de zes mini-ezels bij Sue arriveerden. En zie ze spelen met hun voerballen die gevuld zijn met hooi en ander lekkers!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten