Translate

dinsdag 23 april 2019

Lange lijst van boeren die hun dieren zo natuurlijk mogelijk leven geven: Kent u zo'n boerenbedrijf die niet op de lijst staat? Melden






De Betere Boerenlijst

Hieronder vindt u de “Betere Boerenlijst”. Van de boeren in deze lijst weten wij dat ze hun dieren een zo goed én natuurlijk mogelijk leven geven. Zo kunnen de dieren naar buiten en hebben ze volop ruimte. Natuurlijk is een plantaardig dieet het allerbeste voor dier én milieu. En het is ook nog eens heel erg lekker! Wij moedigen dit alleen maar aan. Voor die mensen die toch graag af en toe een stukje vlees of kaas eten, hebben wij de “Betere Boerenlijst” gemaakt. Zodat de boeren die zich extra inzetten voor dierenwelzijn hiervoor beloond worden en de consument weet wat hij eet.

Kalfje bij de moederkoe waar zie je da nog?
Alle boeren op de lijst hebben een boerderij winkel. U kunt de producten dus aan huis kopen. Of u kunt ze bestellen via de website of de winkels waaraan zij leveren.
De lijst zal af en toe worden uitgebreid. Wij nodigen boeren en consumenten dan ook van harte uit om ons te informeren over ‘Betere boeren’.
De boerderijen met twee sterren (**) hebben wij zelf bezocht. De boerderijen met één ster (*) heeft een stagiaire van ons bezocht. De boerderijen zonder ster hebben wij nog niet bezocht, maar dit zijn wij wel van plan. Wel hebben wij dan bijvoorbeeld al goed contact gehad met de boer of boerin.

Melkveehouderijen

Kalfjes lopen vrij rond en niet in kalverenboxen

Hier geldt het criterium dat de kalveren minimaal 3 maanden bij de moeder (of adoptiemoeder) hebben kunnen zogen.

Vleesveehouderijen of melkveehouderijen

Ook hier geldt als criterium dat de kalveren minstens 3 maanden bij koe hebben kunnen zogen.

Varkenshouders

Hier geldt het criterium dat zeugen en biggen samen leven en vrij kunnen rondlopen en dat alle varkens weidegang hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten