Translate

vrijdag 19 april 2019

In Nederland zijn 92.000 handtekening verzamelt en in Europa 750.000 voor het burgerinitiatief 'Stop de Kooien'



Al 750.000 handtekeningen tegen kooien in de vee-industrie



Al meer dan 750.000 mensen hebben hun stem laten horen voor het burgerinitiatief Stop de kooien. Het initiatief moet de Europese Commissie ervan overtuigen om een einde te maken aan kooihuisvesting in de Europese vee-industrie. 



In Nederland werden tot nu toe 92.000 handtekeningen achtergelaten voor een verbod op kooien. Samen met andere organisaties, zoals Compassion in World Farming, Wakker Dier en Varkens in Nood, verzamelen we tot half september handtekeningen voor dit burgerinitiatief. We hebben een jaar de tijd om 1 miljoen handtekeningen bij elkaar te krijgen; alleen bij dat aantal zal de Europese Commissie zich over kooihuisvesting in de vee-industrie buigen. 
We zijn er dus nog niet; elke handtekening helpt om deze dieren te bevrijden uit krappe kooien. Konijnen, kippen, moedervarkens, kalveren, eenden en kwartels worden hun korte levens lang opgesloten in krappe, sombere ruimtes waar ze amper daglicht hebben, weinig bewegingsruimte en geen contact met soortgenoten. De dieren ervaren een leven lang stress en angst; ze worden ziek of raken gewond. Dit kan en moet anders. 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten