Translate

dinsdag 15 maart 2022

9 beren in Vietnam gered uit de berengalindustrie : Na veterinaire zorg overgebracht naar berenreservaat Ninh Binh ( ontroerende video )

 Prachtige video van berenreservaat Ninh Binh  Vietnam

 De winning van berengal werd in 2005 illegaal gemaakt in Vietnam, maar boeren mogen nog steeds beren als 'huisdieren' houden, wat dekking biedt voor illegale berengalteelt.

World Animal Protection werkt samen met de Forest Protection Department in Vietnam - een centrale autoriteit die verantwoordelijk is voor bosbouw en dieren in het wild (Central FPD) - voor een programma voor het chippen en monitoren van beren.

Zodra elke beer een microchip heeft, wordt deze ongeveer twee keer per jaar ingecheckt om te voorkomen dat nieuwe beren uit het wild de faciliteiten binnenkomen. Daarnaast is dit programma ook bedoeld om berenboeren te overtuigen hun beren op te geven.

De redding

We hebben onvermoeibaar samengewerkt met alle drie de eigenaren van de boerderij om hen ervan te overtuigen de beren vrijwillig over te geven aan ons. Vanwege COVID-19 moesten eerdere reddingsmissies worden uitgesteld. Na jaren gevangen te hebben gezeten in donkere, smalle kooien, met onvoldoende voedsel, zijn sommige beren dun, zwak en klein.

Na langdurige onderhandelingen kwamen de boeren overeen om de negen beren uit de provincie Binh Duong over te brengen. Ze werden op 10 en 11 februari overgebracht naar een berenreservaat, gerund door Four Paws, in de provincie Ninh Binh.

9 beren redden vietnam

Een van de beren wordt gered van Huynh Thi My (Thanh Canh) boerderij. De beer werd verdoofd en liet zijn gezondheid controleren, voordat hij op de vrachtwagen werd gezet. Beeld: World Animal Protection.

Het reddingsteam bezocht twee boerderijen, afgelopen donderdag (10 februari). Op de boerderij vu van Hien werden twee beren, een teefje van 190 kg en een reu van 185 kg, verdoofd en kregen gezondheidscontroles voordat ze werden vervoerd. De tweede boerderij, Nguyen Ngoc Tien, gaf vrijwillig vier beren over die niet verdoofd hoefden te worden en zelfs erg opgewonden leken.

Het team redde op vrijdag 11 februari nog drie beren van huynh thi my boerderij. Ze werden verdoofd, kregen gezondheidscontroles en werden vervoerd. De beren zijn erg klein en wegen tussen de 50-60 kg per stuk, vanwege slechte verzorging. Hun voormalige eigenaar zegt dat hij hoopt dat ze een beter leven zullen hebben.

Negen beren gered in Vietnam 01

Een van de beren wordt gered van Nguyen Ngoc Tien boerderij. Alle vier de beren konden zonder verdoving worden verplaatst. Beeld: World Animal Protection.

Maya Pastakia, Wildlife Campaign Manager bij World Animal Protection zei:

"Dit is de grootste berenredding die World Animal Protection ooit heeft ondersteund, en deze enorme mijlpaal betekent dat we nu negen beren dichter bij een berengalvrij Vietnam zijn.

"Ondanks de stappen die zijn gezet om een einde te maken aan de berenteelt in Vietnam, lijden honderden beren nog steeds een kronkelig leven in gevangenschap voor hun gal. Deze negen beren werden minstens 17 jaar lang in kleine kooien gehouden - niet veel groter dan een telefooncel - toen ze voor het eerst werden gechipt. Hoewel zij de 'gelukkigen' zijn die nu vrij zijn van wreedheid, zullen de littekens van hun extreme fysieke en psychologische lijden hun leven lang meegaan.

"De regering van Vietnam moet alle resterende mazen in de wet dichten en boeren verbieden hun gekooide beren als huisdier te houden om een einde te maken aan de barbaarse en illegale praktijk van berengalteelt."

Alle negen beren zullen nu genieten van hun leven in het Four Paws-reservaat. Ze kunnen leven zonder wreedheid en lijden, uitstekende zorg krijgen en dichter bij de natuur zijn waar ze thuishoren. In 2005 was het aantal beren op boerderijen in Vietnam 4.300. Vandaag zijn dat er minder dan 314, een daling van 93%. Deze reddingen brengen ons negen beren dichter bij een berengalvrij Vietnam.

Magdalena Scherk-Trettin, coördinator van de beerprojecten van VIER VOETERS, zei:

"Dit is de grootste berenreddingsmissie van VIER VOETERS tot nu toe en we zijn verheugd dat we nog negen voormalige galberen een tweede kans kunnen geven in ons door de soort toegeëigende berenreservaat in Ninh Binh.

"Ons ervaren team zal ervoor zorgen dat alle negen nieuwkomers alle zorg krijgen die ze nodig hebben om te herstellen van hun lijden uit het verleden. We hebben al 18 beren gered uit de provincie Binh Duong, wat aantoont dat de provincie hard werkt aan het overheidsdoel om de galberenteelt in Vietnam uit te faseren.

"Met elke geredde beer zijn we een stap dichter bij het voorgoed beëindigen van de berenteelt in Vietnam. We kijken uit naar de dag dat de laatste beer gered zal worden van de laatste berenboerderij in Vietnam. Vooral hoofdstad Hanoi moet haar inspanningen opvoeren om dit doel te bereiken."

Dichter bij een berengalvrij Vietnam

Berengalteelt is een van de ergste vormen van geïnstitutionaliseerde dierenmishandeling in de wereld van vandaag. Het is volkomen onterecht omdat er kruiden- en niet-berengalalternatieven zijn. Met veilige en goedkope alternatieven lijden beren onnodig.

Deze redding komt op het moment dat we ons 30-jarig jubileum vieren om beren te beschermen. Tijdens deze periode hebben we honderden beren over de hele wereld gered en herplaatst, 12 berenreservaten wereldwijd ontworpen en gefinancierd en in 25 landen gewerkt om beren in gevangenschap te helpen. Dit komt bovenop de massale sterilisatie-initiatieven, consumentencampagnes en overheidslobby's die we hebben geïmplementeerd.

World Animal Protection zal blijven werken totdat alle provincies in Vietnam vrij zijn van deze wrede praktijk.

Lees meer over ons werk om een einde te maken aan de berengalindustrie.  

Sluit je aan bij onze beweging

Meld u aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van onze strijd om een einde te maken aan deze wrede industrie en onze andere vitale campagnes ter bescherming van dieren over de hele wereld:  www.worldanimalprotection.nl

Doe met ons mee om dierenmishandeling te beëindigen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten