Translate

dinsdag 28 november 2023

Dierenredders proberen in leven te blijven in Gaza en uit de handen van Hamas-terroristen

 

Searching for the missing & trying to feed the found

Sinds Hamas-terroristen meer dan 1.200 Israëli's, buitenlandse bezoekers en buitenlandse landarbeiders doodden bij een stiekeme aanval op kibboets en een openluchtconcertzaal op 7 oktober 2023, waarbij nog eens ongeveer 250 werden ontvoerd, Laat de dieren in Ramat Gan wonen, Israël probeert nog steeds te ontdekken wat er met vermiste vrijwilligers is gebeurd, donoren, adoptanten en hun dieren die voor het laatst werden gezien tijdens de inval van Hamas.

Ironisch genoeg voerde Let The Animals Live eerder veel dierenhulpmissies uit in Gaza, voordat het helpen van dieren in door Hamas gecontroleerd gebied te gevaarlijk werd voor Israëli's.

Palestijnse kinderen brengen hun kittens naar Saeed voor behandeling. (Sulala Animal Rescue foto)

Palestijnse kinderen brengen hun kittens naar Saeed voor behandeling.
(Sulala Animal Rescue foto)

"Alsjeblieft, niemand suggereert dat Saeed coördineert met het Israëlische leger"

Sulala Animal Rescue, de enige liefdadigheidsinstelling voor dieren in Gaza, die tijdelijk opereert vanuit Nuseirat, net ten zuiden van Gaza-stad, worstelt om de tegenaanval van het Israëlische leger te overleven met de honderden katten en honden onder de hoede van Sulala.

Een Belgische vrijwilliger geeft dagelijkse rapporten van Sulala Animal Rescue-oprichter Saeed Al Err en zijn zoon Sa'ed Al Err door aan de buitenwereld via sociale media, samen met oproepen om fondsen, verzameld door Animals Australia en Network for Animals, indien mogelijk naar Sulala Animal Rescue te sturen.

"Suggereer alsjeblieft niemand dat Saeed coördineert met het Israëlische leger voor het hondenasiel. Dit is gewoon niet veilig of mogelijk voor hem", postte de vrijwilliger.

Straatpuppy's behandeld door Sulala Animal Rescue. (Sulala Animal Rescue foto

Straatpuppy's behandeld door Sulala Animal Rescue.
(Sulala Animal Rescue foto)

"Kan de ramen niet sluiten"

Naar buiten lopen om de oprukkende Israëlische tanks in Gaza te ontmoeten zou natuurlijk gevaarlijk zijn, ook omdat iedereen die samenwerkt of verdacht wordt van samenwerking met het Israëlische leger waarschijnlijk ter plekke zal worden neergeschoten door Hamas-sluipschutters.

Saeed Al Err vertelde de Belgische vrijwilliger vroeg op 20 november 2023: "Ze branden kaarsen, houtskool, hout en karton voor licht en om warm te blijven. Het lijkt alsof alles om te koken en te eten weg is: er is geen zout meer en geen gist meer. Ze proberen bakpoeder te gebruiken om brood te maken", zei de vrijwilliger.

"Hij zegt dat ze de ramen niet kunnen sluiten vanwege de oorlog. Dit komt omdat als er in de buurt een explosie plaatsvindt, de druk het glas zal verbrijzelen en iedereen gewond zal raken door de glasscherven.


Palestijns meisje houdt haar jonge kat
vast (Sulala Animal Rescue foto)

"Veel ontheemden hebben hun kat bij zich"

"Iedereen die uit het noorden is verdreven, verblijft bij vrienden en familie, of op scholen", zei de Belgische vrijwilliger enkele dagen eerder. "Degenen die kunnen huren, huren, maar de prijzen zijn tot 30-40 keer zoveel gestegen als voorheen. Niet alleen de huurprijzen, alles wat je maar kunt bedenken is 30-40 keer duurder.

"Saeed zei dat er veel scholen in zijn gebied zijn, waar zoveel ontheemden zijn, maar echt elk gebied is zo. En veel ontheemden hebben hun katten bij zich.

"Een paar dagen geleden", vervolgde de Belgische vrijwilliger, "werd een school in de buurt van de plaats waar hij verblijft gebombardeerd. Hij stuurde me video's, die ik voor de zekerheid niet zal delen, en op de voorgrond van de video's staan veel honden en katten.

"Saeed zei dat ze naar zijn huis komen omdat hij ze voedt en water geeft, en 's nachts extra eten voor ze achterlaat.

Sulala Animal Rescue feeding donkeys and cattle. (Sulala photo Facebook)

Sulala Animal Rescue voert ezels en vee.
(Sulala Animal Rescue foto)

"Er is geen voedsel voor huisdieren meer"

"In het gebied van Saeed is er geen voedsel voor huisdieren meer", merkte de Belgische vrijwilliger op. "Vroeger was er één winkel, maar die is gesloten. Maar Saeed heeft nog veel eten bij zich op de plek waar hij verblijft. Het is genoeg voor hem om nog geen alarmbellen te laten rinkelen.

"Hij geeft eten aan iedereen die hij kan. Hij zei dat hij niet in staat zal zijn om alle dieren in Gaza te redden, maar voorlopig voedt hij er veel. Hij geeft ook zakken met voedsel aan mensen uit andere gebieden en zegt dat ze het aan de vluchtelingen en de zwerfdieren in hun gebieden moeten geven.

"Onlangs gaf hij een zak eten aan een meisje uit Rafah en twee tassen aan een man uit Al Deir."

De meeste updates van de Belgische vrijwilligers van Sulala Animal Rescue beschrijven individuele reddingen van geschokte en hongerige katten, die in Gaza vaak als huisdieren binnenshuis worden gehouden, en honden, meestal straathonden.

De oprichter van Sulala Animal



 Rescue, Saeed Al Err en zijn vriend. (Sulala Facebook-foto)

Regenbuien

"Niet iedereen kan tot het einde voor zijn huisdieren blijven zorgen, maar veel mensen proberen het", zei de Belgische vrijwilliger.

Niet elk reddingsverhaal heeft een happy end. In één geval vertelde de Belgische vrijwilliger: "Ik stuurde Saeed een screenshot van een video van een kat die in het puin lag te trillen nadat een huis was gebombardeerd.

"Ik gaf hem de naam [van de Palestijnse journalist die de video maakte]. Saeed zei oké. Een uur later opende ik Twitter en zag dat de journalist was vermoord."

Af en toe een regenbui, merkte de Belgische vrijwilliger op, is "goed voor de dieren die geen water hadden, maar slecht voor de mensen en dieren die geen beschutting hebben."

Ofir was kidnapped by Hamas pictured here with his dog. (Let the Animals Live photo)

Ofir werd ontvoerd door Hamas, hier afgebeeld met zijn hond Tai.
(Laat de Dieren Live foto)

"Tai is diep depressief"

Aan de Israëlische kant van de muur van Gaza plaatst Let the Animals Live regelmatig foto's en korte verslagen van vrijwilligers, donoren, adoptanten en dieren die sinds 7 oktober 2023 niet meer zijn gezien, van wie de meesten worden verondersteld te zijn ontvoerd door Hamas, in ieder geval totdat hun stoffelijke resten worden geïdentificeerd door DNA-testen van botfragmenten die zijn gevonden in verbrande huizen en voertuigen.

Aangeboden Laat de dieren leven op 31 oktober 2023: "Ofir redde 13 jaar geleden het leven van [zijn hond] Tai. Sindsdien waren ze onafscheidelijk.

"Op zijn verjaardag vierde Ofir feest op het Nova-festival," het openluchtconcert dat door Hamas werd aangevallen, "en een van zijn wensen was om nog minstens drie honden zoals Tai te hebben.

"Ofir slaagde erin zijn partner Shoval en een andere vriend te redden, voordat hij werd ontvoerd door Hamas. Het huis is leeg zonder hem. Tai is diep depressief en wacht met vrienden en familie op de snelle terugkeer van Ofir naar huis.

Israeli Gaza war

Hamas gijzelt Yotam Hai
(Laat de Dieren Live foto)

"Vijf katten en vier honden, bang en verward"

Op 2 november 2023 beschreef Let the Animals Live hoe: "Terroristen namen het huis van Rimon en Yagev over. ' Ze schieten op ons raam. Er staan terroristen voor de deur!' Rimon schreef aan haar moeder, voordat alle contact met hen verloren ging. Rimon en Yagev werden ontvoerd uit hun huis in kibboets Nir Oz. Twee mensen die hun leven vulden met muziek, bloemen en het redden van dieren. Vijf katten en vier honden, bang en verward, wachten met familie en vrienden op Rimon en Yagev om terug naar huis te komen!"

Op 5 november 2023 vertelde Let the Animals Live het verhaal van de 12-jarige dierenliefhebber en pleitbezorger Eitan Yahalomi.

"Op zaterdag 7 oktober drongen vier terroristen zijn huis in Nir Oz binnen", aldus Let the Animals Live. "Ze schoten zijn vader Ohad neer en ontvoerden zijn moeder Bat-Sheva en zijn zussen op de ene motor, en Eitan op de andere.

"Met een ongelooflijk moederinstinct slaagde Bat-Sheva er in een fractie van een seconde in om van de fiets te springen, haar kleine dochters vast te houden, en bleef rennen totdat ze in veiligheid kwam. Eitan werd vastgehouden door twee gewapende terroristen en werd op de fiets meegenomen naar Gaza, helemaal alleen.

Hamas gijzelaar Amit, met haar katten

 Gingis, Hatool en Ktana.

(Laat de dieren live foto's.)

Amit en haar katten

Ook verondersteld nog steeds een Hamas-gijzelaar te zijn, Let the Animals Live vermeldde op 5 november 2023, muzikant Yotam Haim, beschreven als "een drummer die dol is op katten en honden", gegijzeld uit zijn huis in kibboets Kfar Aza.

Een jonge vrouw genaamd Amit en haar katten Gingis, Hatool en Ktana waren het onderwerp van verschillende Let the Animals Live-berichten, te beginnen op 6 november 2023.

"Amit leefde vreedzaam met haar drie katten in kibboets Kfar Aza," vertelde Let the Animals Live. "Amit werd gegijzeld. Haar katten, van wie ze zoveel hield en die ze met eindeloze toewijding verzorgde, waren getuige van alle onvoorstelbare verschrikkingen van die dag. Ze werden één keer gespot, maar konden niet worden gevangen."

Drie dagen later gaf een vrijwilliger van Let the Animals Live een update: "We zijn vandaag naar Kfar Aza gegaan om de katten te zoeken. De beelden die op tv worden getoond, kunnen niet weergeven wat de ogen, betraand van het roet, daar zien,

"Handafdrukken op de muur, smekend om hulp, proberen te ontsnappen zonder ergens heen te rennen.

"Veel katten troostten ons in Kfar Aza", zei de vrijwilliger van Let the Animal Live. "Maar we hebben je katten niet gevonden, Amit. We komen terug om ze te zoeken. Of je komt thuis en ze horen je stem en rennen met opgeheven staarten naar je toe voor een knuffel. Kom naar huis. Nu."

Eden, Hamas hostage.

Hamas gijzelde Eden en een van haar


 honden.
(Laat de Dieren Live foto)

Eden, Tad en Kai

Op 12 november 2023 beschreef Let the Animals Live hoe "Eden, samen met haar partner Ofek en haar vriend Livnat, uitging om te feesten op het Nova-festival en gelukkig was."Toen het bloedbad begon, slaagden de drie erin te ontsnappen uit het feestgebied, maar hun voertuig botste op een groep terroristen die in alle richtingen schoten.

"Eden zei aan de telefoon tegen haar vader: 'Ze schieten op ons, het is heel dichtbij. Zorg voor de honden', en de verbinding werd verbroken.

"Ofek werd na twee uur vermoord en Livnat slaagde erin te ontsnappen en gered te worden van het inferno. Eden's auto werd naar Gaza gebracht, samen met haar, gewond!

"Tad en Kai," de honden van Eden, "begrijpen niet waar Eden is gebleven."

Israeli kibbutz

(Collage van Beth Clifton)

De familie Bibas en Tony de hond

Voor de familie Bibas vertelde Let the Animals Live op 13 november 2023: "Tony de hond was er altijd bij."

De moorden op drie generaties van de familie Bibas werden "vastgelegd op de camera's van de terroristen", beschreef Let the Animals Live.

Tony de hond werd neergeschoten.

"De video van Shiri, versteend, die haar baby's probeert te beschermen tegen de monsters, is een beeld dat niemand kan vergeten. Een paar uur later gaf Hamas een beeld vrij van Yarden, die gegijzeld was, gewond.

"Kfir, een negen maanden oude baby, wordt al meer dan een maand vastgehouden door Hamas! Ariel, vier jaar oud, wordt door terroristen vastgehouden in donkere tunnels terwijl hij met zijn vrienden zou moeten spelen. Papa Yarden is gewond en moeder Shiri weet niet eens dat haar ouders zijn vermoord."

Israëlische oorlog

Hamas gijzelt Emily met haar hond Schnitzel.
(Laat de Dieren Live foto)

Emily & Schnitzel

Kunstenaar en dierenredder Inbar Heiman werd voor het laatst gezien in een videoclip van 38 seconden "waarin Inbar door vier terroristen over een veld wordt gesleept".

Op 17 november 2023 vierde Let the Animals Live de negende verjaardag van Hamas-gijzelaar Emily.

"Op dit moment wordt ze vastgehouden door de terroristen die haar hebben ontvoerd", zei Let the Animals Live. "Weg van haar familie, weg van haar vrienden, weg van haar geliefde hond Schnitzel, die zo verdrietig is zonder haar.

"Emily werd door Hamas-terroristen naar Gaza ontvoerd toen ze bij haar goede vriendin Hila Rotem logeerpartijtje was in kibboets Be'eri. De terroristen drongen het huis binnen en ontvoerden beide meisjes samen met Hila's moeder, Raya.

Beth en Merritt

Beth en Merritt Clifton


Emily werd aanvankelijk vermeld als een van de doden.

"Emily moet worden teruggebracht naar een wereld waar kinderen verjaardagen vieren met ballonnen, snoep en spelletjes", eindigde Let the Animals Live.

Doneer alstublieft om ons werk t

 ondersteunen:

www.animals24-7.org/donate/


Geen opmerkingen:

Een reactie posten