Translate

dinsdag 14 november 2023

Grotesk en walgelijk: Toro de Jubilo - festival Spanje 'Bull on Fire" sick , insane en schokkend maar toch is deze dierenmishandeling legaal ( video )


Dierenwelzijnsorganisaties AnimaNaturalis en CAS International documenteerden het lijden van een stier in Spanje waarvan de hoorns zaterdag in brand werden gestoken.

Het Toro de Jubilo-festival in het kleine stadje Medinaceli in Spanje vertegenwoordigt een traditie die controversieel is vanwege de aanzienlijke bezorgdheid over dierenwelzijn.

Foto: De Nederlandse Cas-International  De stier staat vastgebonden en later losgelaten  ( zie video)


Aan de hoorns van de stier wordt een houten constructie bevestigd, die vervolgens in brand wordt gestoken. Om de structuur in brand te steken, wordt het dier aan een paal vastgebonden. Het dier vertoonde extreme tekenen van angst en worstelde om weg te komen van het vuur op zijn hoofd.


"Vanaf het begin van het stierenfestival was het duidelijk dat er iets mis was met de stier. Hij liep met een schuin hoofd, vermoedelijk vanwege het gewicht van de houten constructie met brandend materiaal aan zijn hoorns bevestigd," zei CAS International, eraan toevoegend dat het elf minuten duurde om de structuur in brand te steken.

"Al die tijd was de stier vastgebonden aan een paal. Als gevolg hiervan stortte de stier meerdere keren in onder het gewicht van de houten constructie. De stier kreeg herhaaldelijk klappen om hem weer te laten opstaan en het evenement voort te zetten", voegde CAS eraan toe.

Volgens de organisatie van het evenement is de kop van de stier bedekt met modder om brandwonden door het vuur te voorkomen. Desondanks zeggen dierenartsen dat de brand een aanzienlijke impact heeft op de stier en dat het dier extreme stress, angst en lijden ervaart. "De vuurstier van Medinaceli is een van de stierenfeesten die de meeste verontwaardiging oproepen, zowel op nationaal als internationaal niveau", aldus CAS International.

"Het schokkende is dat alle gebeurtenissen van zaterdag volgens de officiële voorschriften zijn verlopen. Voor dit soort festivals is zelfs in de regelgeving vastgelegd dat deze dierenmishandeling legaal is en dus tijdens de festivals mag worden uitgevoerd", aldus Maite van Gerwen, directeur van CAS.

Vuurstierenfeesten vinden ook plaats op andere plaatsen in Spanje. Ze komen vaker voor in kleinere steden en plattelandsgebieden, waar ze vaak diep geworteld zijn in de lokale traditie. Sommige steden hebben levende dieren vervangen door mechanische stieren.

De Animal Reader brengt je het laatste nieuws over dieren en hun omgeving. Volg The Animal Reader op Google Nieuws en abonneer je hier op onze wekelijkse e-mail!

Neem contact op met onze newsroom

https://www.stieren.net/over-cas/  Nederland


Geen opmerkingen:

Een reactie posten