Translate

zondag 19 november 2023

Vietnam en Zuid-Korea stoppen met een uitfaseringsperiode van 3 jaar de wrede honden en kattenvlees industrie ( 6 foto's en video)







 Honden worden getoond opgesloten in een kooi op een hondenvleesboerderij in Hongseong, Zuid-Korea, 8 februari 2020, credit: Jean Chung/For HSI

Zuid-Korea is van plan de consumptie van hondenvlees tegen 2027 te verbieden, zeiden de autoriteiten vrijdag. De aankondiging werd gedaan tijdens een bijeenkomst met het ministerie van Landbouw, Voedsel en Plattelandszaken en dierenrechtenorganisaties.


Gered door https://www.hsi.org/  Humane Society International



Beleids schef van de regerende People Power-partij, Yu Eui-dong, zei dat er tegen het einde van dit jaar een wetsvoorstel zal zijn om een verbod op de consumptie van hondenvlees in te voeren.

ttps://en.wikipedia.org/wiki/People_Power_Party_(South_Korea)

Eui-dong verwachtte voldoende politieke steun om het wetsvoorstel goed te keuren, eraan toevoegend dat er een uitfaseringsperiode van drie jaar zou zijn. Zodra de wetgeving is ondertekend, zal het verbod in 2027 volledig van kracht worden. De regering wil een einde maken aan de industrie vanwege de toenemende druk van nationale en internationale dierenrechtenorganisaties.

Hondenvleesboeren protesteerden voor het parlement, met het argument dat het besluit hun recht om te leven negeerde. "We zullen volledige steun bieden aan boeren, slagers en andere bedrijven die als gevolg van deze wet worden geconfronteerd met sluiting of overgang", zei Eui-dong.

Volgens gegevens van de overheid zijn er in Zuid-Korea ongeveer 1.150 hondenfokkerijen en ongeveer een half miljoen honden geslacht voor vlees. De meeste honden worden gedood door elektrocutie, zei Humane Society International (HSI) in een verklaring, eraan toevoegend dat sommigen ook worden opgehangen.

Foto's Humane Society International 

"Het nieuws dat de Zuid-Koreaanse regering eindelijk op het punt staat om de hondenvleesindustrie te verbieden, is als een droom die uitkomt voor ons allemaal die zo hard campagne hebben gevoerd om een einde te maken aan deze wreedheid", zei ttps://en.wikipedia.org/wiki/People_Power_Party_(South_Korea) Chae, uitvoerend directeur van HSI/Korea.


Allemaal gered en ready to go home. Veel van deze honden worden gestolen bij particulieren. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten