Translate

donderdag 16 november 2023

Zie Trailer: Jaarlijks worden 2 miljoen kangoeroes slachtoffer van commerciële slachting : Nike en Puma stoppen met het gebruik van kangoeroe producten

https://www.kangaroosalive.org/ Interessante website 



 https://vimeo.com/ondemand/kangaroothemovie Trailer "Love-Hate story of a Kangaroo

Australiërs zijn van mening dat kangoeroes moeten worden beschermd tegen commerciële slachting aangezien de EU een van de grootste importeurs blijft

Uit een nieuwe peiling is gebleken dat Australiërs kangoeroes willen beschermen tegen commerciële moorden, aangezien non-profitorganisaties er bij de EU, een van de grootste importeurs van kangoeroeproducten, op aandringen de invoer te verbieden.


98% van de Australiërs vindt het belangrijk om kangoeroes te beschermen als onderdeel van een strategie om Australische ecosystemen te beschermen, terwijl 64% van mening is dat Australiërs een standpunt moeten innemen tegen het commercieel doden van kangoeroes, zo blijkt uit een peiling. Meer dan 75% vindt het zowel onaanvaardbaar als onmenselijk hoe jaarlijks naar schatting 400.000 joeys worden gedood als onderdeel van deze commerciële moord.

Elk jaar worden ongeveer twee miljoen kangoeroes het slachtoffer van commerciële slachtingen voor hun huiden en vlees, waarbij Europa een enorme invloed uitoefent op wat de grootste commerciële slachting van wilde dieren op het land ter wereld is geworden. Kangoeroeleer wordt gebruikt om voetbalschoenen, motorpakken en andere luxe modeproducten te produceren, terwijl kangoeroevlees wordt verkocht in Europese supermarkten, geserveerd in restaurants en gebruikt in dierenvoeding.

Grote bedrijven stappen echter af van het gebruik van kangoeroeproducten, waaronder Nike en Puma, die beide hebben aangekondigd dat ze in plaats daarvan zullen overstappen op synthetische materialen.

67,3% van de Australiërs is het ermee eens dat andere landen moeten afzien van het commercieel afslachten van Australische dieren in het wild als dit wreedheid of ecologische bedreigingen met zich meebrengt, vergelijkbaar met het EU-verbod op zeehondenproducten. Daarnaast vindt 64,2% dat de handel in lichaamsdelen van kangoeroes moet stoppen.

De EU heeft een sleutelrol te spelen bij het stoppen van de massamoord op miljoenen kangoeroes, waaronder afhankelijke joeys. Net zoals de EU in 2009 de import van zeehondenproducten verbood vanwege wrede jachtmethoden, is het nu tijd om actie te ondernemen om een einde te maken aan het lijden van deze nationale Australische iconen. Deze enquête herinnert ons er duidelijk aan dat het EU-beleid gevolgen heeft voor dieren en mensen buiten haar grenzen en een barmhartige en duurzame beweging kan bevorderen.

Reineke Hameleers, CEO, Eurogroup for Animals

De resultaten van de Eurobarometer die vorige week werden gepubliceerd, zijn ondubbelzinnig: Europeanen willen dat de EU dieren en hun welzijn beschermt. Namens alle Europeanen vragen wij nu om ambitieuze wetgeving op het gebied van dierenwelzijn. Dit betekent ook het einde van de invoer van kangoeroeproducten. Deze wrede jacht strookt niet met de waarden van de Europeanen, noch van de Australiërs, en het is tijd voor de EU om in actie te komen.

Manuela Ripa, lid van het Europees Parlement (Groenen/EVA)

Deze handel in wilde dieren is slecht gereguleerd, waardoor kangoeroepopulaties in gevaar komen, en het wrede lot van talloze gezonde joeys is ronduit barbaars. De Australische regering slaagt er niet in om onze kangoeroes te beschermen tegen de gelegaliseerde commerciële handel in wilde dieren, maar dit nieuwe nationale onderzoek toont aan dat Australiërs er echt om geven.

Mick McIntyre, oprichter, Kangoeroes levend

De EU en Australië naderen het einde van de onderhandelingen over een vrijhandelsovereenkomst, en beide partijen verwachten dat de gesprekken binnenkort zullen worden afgerond. Het is daarom van cruciaal belang dat de partners deze laatste fasen aangrijpen om ambitieuze bepalingen inzake dierenwelzijn in de overeenkomst op te nemen en een einde te maken aan de wrede handel.

Negen van de 10 Australiërs zeiden dat kangoeroes deel moeten blijven uitmaken van het Australische landschap en geloven dat coëxistentie de sleutel is, vergeleken met slechts 9,7% die kangoeroes als een plaag beschouwt, meestal vanwege gevaren op de weg.

Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van Kangaroos Alive, een non-profitorganisatie die zich nationaal en wereldwijd inzet voor een moratorium op het doden van kangoeroes. De organisatie maakt deel uit van een voortdurende campagne in Europa om de invoer van kangoeroes in de EU te stoppen.


https://www.eurogroupforanimals.org/search/node?keys=kangaroos

Geen opmerkingen:

Een reactie posten