Translate

dinsdag 21 november 2023

Dorts Winter Circus Royal, Ontvangt de Compassionate Action Award als enige circus in Nederland die duidelijke regels heeft tegen het gebruik van dieren in zijn voorstellingen



Dordrecht – Een PETA Compassionate Action Award ( People Ethical Treatment of Animals)is onderweg naar het Dordts Wintercircus Royal, omdat het het eerste – en enige – circus in het land is dat een duidelijke regel heeft tegen het gebruik van dieren in zijn voorstellingen. Nederland verbood in 2015 het gebruik van wilde dieren in reizende shows, maar sommige circussen exploiteren nog steeds huisdieren, waaronder paarden en honden.

Wij zijn er trots op dat we staan voor menselijk vermaak zonder uitbuiting van dieren”, zegt Antonie Teuteberg, circus directeur van Dordts Wintercircus Royal. “We hopen dat meer circussen dit voorbeeld zullen volgen, zodat dieren in alle rust en vrijheid hun leven kunnen leiden.”

“Dordts Wintercircus Royal heeft gelijk als het volledig vertrouwt op fantastische, gewillige menselijke artiesten, die het publiek betoverd en dierenleed buiten beeld laten”, zegt PETA-campagneadviseur Mimi Bekhechi. “PETA roept andere circussen op om dit meelevende voorbeeld te volgen en de uitbuiting van dieren bij de grote top te verbieden.”

Dieren die in circussen worden gebruikt, brengen hun leven door in kooien of aanhangwagens, als ze niet worden gepest om verwarrende trucs uit te voeren. Ze ondergaan vaak mishandeling, worden blootgesteld aan stress en worden natuurlijk gedrag ontzegd.

Tijdens World Vegan Month (november) kunnen bezoekers € 10,- korting krijgen bij Dordts Wintercircus Royal met de code ‘PETA’.

PETA – wiens motto gedeeltelijk luidt dat “dieren niet van ons zijn om voor amusement te gebruiken” – verzet zich tegen het speciësisme, een wereldbeeld waarin de mens supremacistisch is. Voor meer informatie kunt u terecht op PETA.nl.

Contact:

Stichting PETA Nederland Info@peta.nl

#

Geen opmerkingen:

Een reactie posten