Translate

vrijdag 15 december 2023

Heftige beelden: Onderzoek naar de Indonesië waar kikkers worden doodgemarteld voor de kikkerbilletjes verscheept naar restaurants in de EU

https://www.petaasia.com/  Handtekening actie 

PETA's recente onderzoek naar de Indonesische kikkervleesindustrie bracht een verontrustende realiteit aan het licht die onmiddellijke aandacht vereist. Van extreem overvolle zakken verstikkende kikkers tot pijnlijke moordmethoden, onze bevindingen laten zien hoe kikkers lijden voordat ze de borden van mensen in de Europese Unie (EU) en elders bereiken.

Kikkers staan bekend om hun zwemvliezen en vliegende sprongen, maar deze fascinerende, gevoelige dieren hebben nog veel meer opvallende kenmerken. Veel kikkersoorten zijn toegewijde, vindingrijke ouders en hebben een verscheidenheid aan persoonlijkheidskenmerken, variërend van brutaal tot bewaakt tot vreedzaam.

Net als mensen voelen kikkers pijn en angst. Ze willen niet uit hun leef omgeving worden gehaald en gedood, maar toch werd van maart tot mei bijna 2023 ton kikkerbilletjes van Indonesië naar de EU verscheept en verkocht in winkels als Carrefour. We roepen iedereen op om er bij Carrefour op aan te dringen om te stoppen met de verkoop van kikkerbilletjes. https://www.carrefour.be/nl.html

Onderzoek onthult wreedheid tegen kikkers Een PETA-video-exposé documenteerde dat arbeiders kikkers uit de natuur halen en ze in extreem overvolle zakken stoppen, waardoor velen van hen stikken en sterven. Deze dieren mogen twee pijnlijke dagen in deze zakken worden gehouden. In de video is te zien hoe een medewerker levende kikkers tegen de grond slaat terwijl hij levende en dode kikkers sorteert. Arbeiders gebruikten messen om op de hoofden en poten van kikkers te hakken. Sommige hoofden van de dieren waren volledig afgehakt, terwijl andere slechts gedeeltelijk werden onthoofd. Sommige arbeiders sneden ook kikkerpoten af voordat ze op hun hoofd hakten. Veel kikkers leefden nog en bewogen toen arbeiders hun huid wegscheurden. Onderzoekers documenteerden dat de monden van kikkers openden en sloten na onthoofding en dat hun onthoofde lichamen minutenlang bewogen nadat ze waren geslacht. Deze hel voor kikkers staat niet op zichzelf, want onze onderzoekers documenteerden flagrante wreedheden tegen kikkers in elke willekeurig geselecteerde faciliteit die ze in Indonesië bezochten, waarvan er vele Carrefour leveren.

Implicaties voor het milieu De gevolgen van deze industrie gaan verder dan de wreedheid die kikkers
wordt aangedaan. Uit verschillende bronnen blijkt dat de kikkerpopulaties in Indonesië de afgelopen decennia zijn afgenomen. Volgens de Rode Lijst van bedreigde soorten van de International Union for Conservation of Nature nemen de populaties van de waaierrivierkikker en de krab etende kikker af.

Als deze trend zich voortzet, zullen er onvermijdelijk problemen ontstaan die voortvloeien uit ecologische onevenwichtigheid, zoals het gebruik van meer pesticiden door boeren omdat er geen natuurlijke vijanden voor insecten zijn.

Van de twee soorten kikkers die door werknemers in de video zijn vastgelegd, staat er slechts één op de lijst van het ministerie van Milieu en Bosbouw van soorten die in de natuur mogen worden gevangen. Deze beperking is waarschijnlijk de reden waarom kikkerbilletjes verkeerd worden geëtiketteerd voor export.

Labels That Lie
Indonesische leveranciers labelen en verkopen de Limnonectes macrodon kikkersoort opzettelijk verkeerd als Fejervarya cancrivora. Leveranciers die deze dieren aan distributeurs in het buitenland verkopen, geven toe dat verkeerde etikettering regelmatig voorkomt en dat ze bij het verpakken onderscheid kunnen maken tussen de soorten.

Violations of Laws
Nu we de gewelddadige realiteit van de kikkervleesindustrie onder ogen zien, moeten we de flagrante minachting voor de geldende wetten erkennen. Artikel 66, lid 1, van de Indonesische wet nr. 18 van 2009 vereist dat maatregelen worden genomen met betrekking tot het welzijn van dieren tijdens het vangen, houden, slachten en vervoeren. Bovendien vereist artikel 66, lid 2, dat dieren over het algemeen vrij zijn van pijn, angst of druk. Toch werken deze faciliteiten met harteloze minachting voor de pijn en het lijden van de kikkers en negeren ze schaamteloos deze wetten.

PETA heeft een standpunt ingenomen tegen deze wreedheid door een klacht in te dienen bij de relevante autoriteiten, maar we hebben uw hulp nodig. Als gewetensvolle consumenten hebben we allemaal de macht om een einde te maken aan dit lijden - dus laten we een veganistische levensstijl aannemen en er bij bedrijven als Carrefour op aandringen om medelevende veranderingen door te voeren.

Kom in actie voor kikkers
Carrefour werd geïdentificeerd als een van de ontvangers van kikkerbilletjes van veel van de door PETA onderzochte faciliteiten. Zoals alle dieren verdienen kikkers mededogen. U kunt helpen een einde te maken aan het misbruik van deze gevoelige personen, die een pijnlijke dood moeten sterven voordat ze in de schappen van Carrefour liggen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten