Translate

zondag 3 december 2023

Zeldzame veroordeling waar wij in Nederland alleen maar van kunnen dromen: Man uit Oklahoma krijgt 12 jaar gevangenisstraf voor o.a. het doden van meerdere kittens

 

OVERWINNING: Meer dan tien jaar gevangenisstraf voor seriemoordenaar van kittens in Oklahoma


Foto: In Defense of Animals   Dit zijn niet de kittens in het artikel want die zijn gedood door de dierenbeul

We zijn absoluut verheugd om verslag uit te brengen over de relatief zeldzame sterke veroordeling van een man uit Oklahoma die werd beschuldigd van dierenmishandeling voor het doden van meerdere kittens na andere veroordelingen voor misdrijven.

Officier van justitie Craig Ladd vervolgde Jaquez Law, die "opzettelijk en wreed" ten minste vier kittens doodde door hun hoofd in te slaan. Hij werd beschuldigd van dierenmishandeling en pleitte schuldig op 13 oktober; Hij krijgt 12 jaar gevangenisstraf en wordt veroordeeld tot het betalen van $ 1.151.

Dankzij de supporters van In Defense of Animals konden we Ladd een brief sturen met meer dan 13.000 handtekeningen bijgevoegd om hem te bedanken voor het serieus nemen van deze zaak en hem te vragen deze aan rechter Dennis Morris voor te leggen tijdens de veroordelingsfase van het proces van Law.

De achtergrond van deze zaak is dat Tiffany Goodrich op 8 maart 2023 de politie van Ardmore in Oklahoma belde om te melden dat ze twee van haar geliefde katten dood op haar veranda had gevonden. Ze geloofde dat ze de persoon kon identificeren die haar eigendom had betreden. Kapitein Henry, voorlichter van de openbare voorlichting, vond de verwondingen van de katten verontrustend.

Law werd geïnterviewd en ontkende de kittens te hebben gedood, maar bekende nadat Goodrich een beschermingsbevel tegen hem had ingediend.

Helaas was dit niet de eerste keer dat hij katten kwaad deed. In mei 2022 ontdekte de politie twee kittens, de ene overleden, de andere gewond, in de rugzak van Law. Hij werd beschuldigd van twee misdrijven van dierenmishandeling. Voor deze misdaad kreeg Law een afgezaagde straf van slechts 90 dagen opsluiting en vijf jaar voorwaardelijk. In gerechtelijke documenten staat dat Law is gediagnosticeerd met schizofrenie.

Law heeft een geschiedenis van het wijzigen van het serienummer van een vuurwapen, kleine diefstal, het verstoren van de vrede, huiselijk geweld: mishandeling en huisvredebreuk,  onwettig bezit van methamfetamine, opzettelijke verwonding van eigendommen en wreedheid tegen dieren aangeklaagd in 2022 en 2023. Van 2019 tot 2023 werd Law vervolgd voor acht misdrijven.

Hoewel we begrijpen dat geestesziekte een tragische aandoening is die door de samenleving moet worden erkend en aangepakt, mogen gewelddadige criminele handelingen niet worden verzacht, vooral niet wanneer het individu een recidivist is.

We hebben grote waardering voor de inspanningen van iedereen in de wetshandhaving van Oklahoma en leden van het rechtssysteem die deze verontrustende zaak hebben behandeld met de ernst die het verdient. Hun acties brengen een zekere mate van gerechtigheid voor zijn slachtoffers en beschermen tegen toekomstige schade aan zowel mensen als andere dieren.

Lees meer over wat we doen

Eis gerechtigheid voor 4 seksueel misbruikte honden in Mississippi

https://www.idausa.org/campaign/justice-for-animals/latest-news/mississippi-dogs-beastiality/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten