Translate

zaterdag 6 januari 2024

US Air Force video van Mike Alcaca herenigd met zijn hond dat 10 jaar lang werkte voor het opsporen van explosieven ( video's van meer emotionele weerzien)


Na meer dan twee jaar uit elkaar te zijn geweest, is US Air Force Staff Sgt. Mike Alcala eindelijk herenigd met John, een nu gepensioneerde Duitse herder militaire werkhond met wie Alcala drie jaar diende terwijl hij gestationeerd was in Hawaï.

https://youtu.be/iaGoqkaqlrw?si=DKIfWdknVKXf5Cqd  Deze is zo ontroerend

Het paar herenigde zich een paar dagen voor Kerstmis, toen Alcala en zijn familie John verwelkomden in hun huis in San Antonio, Texas. Alcala adopteerde John na de pensionering van de hond na bijna tien jaar als hond voor het opsporen van explosieven te hebben gediend.

https://projectk9hero.org/pages/about-us  Informatie over de helden USA

"John betekent veel voor me," zei Alcala, terwijl hij de hond zijn beste vriend noemde tijdens zijn tijd gestationeerd op de Joint Base Pearl Harbor-Hickam in Hawaï. "Hij hielp me elke dag door, en als het moeilijk werd, zou hij me altijd opbeuren."

U.S. Air Force Staff Sergeant Mike Alcala en Military Working Dog dienden drie jaar samen in Hawaï.
Met dank aan Sgt. Mike Alcala

Het paar ontmoette elkaar voor het eerst in 2018 en vormde al snel een band en werd binnen twee weken na de ontmoeting als team gecertificeerd. Alcala en John bekleedden tussen 2018 en 2021 verschillende beveiligings- en wetshandhavingsfuncties op het eiland Oahu. Terwijl ze samenwerkten, beschermde het duo spraakmakende VIP's zoals de Amerikaanse vice-president en first lady.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten