Translate

vrijdag 8 maart 2024

Shocking Journey: 19,000 koeien in krappe ruimtes 41 dagen op zee vanuit Brazilië naar Irak ziek en bedekt met uitwerpselen Schande (video)


Koe bedekt met vuil, samengepropt, Umm Qasr-haven, Basra, Irak 6 maart 2024, credit: Reuters/Essam al-Sudani

Een schip met 19.000 koeien in krappe ruimtes arriveerde woensdag vanuit Brazilië in Irak. De dieren zijn al 41 dagen op zee. Op videobeelden was te zien dat de dieren onder het vuil zaten.

De levende dierendrager Al Kuwait stopte twee weken geleden in Zuid-Afrika, waar bij inspectie drie overleden koeien aan het licht kwamen. Extra dieren moesten worden geëuthanaseerd en velen werden bedekt met uitwerpselen gevonden.

In april 2023 verbood een Braziliaanse rechtbank de export van levende dieren, maar de handel in het land is blijven groeien.

Turkije en Irak zijn de grootste importeurs van levende dieren uit Brazilië, waarbij Oman onlangs is toegevoegd aan de lijst van landen waarnaar Brazilië levende dieren vervoerd


Handel in levende dieren

Dierenwelzijnsorganisaties pleiten al lang voor het einde van de overzeese handel in levende dieren. Het is bijna onmogelijk om hun welzijn tijdens deze reizen te controleren.

Het lijden van de dieren op deze schepen is groot. Opgesloten in overbevolkte omstandigheden zonder voldoende ruimte, doorstaan de dieren stress, hitte en het trauma van ruwe zee.

Gebrek aan goede veterinaire zorg en het onvermogen om natuurlijk gedrag te vertonen, verergeren hun leed, wat leidt tot ziekte, letsel en overlijden tijdens het transport.

In 2023 verbood Nieuw-Zeeland de export van levende dieren vanwege bezorgdheid over dierenwelzijn. De regering verklaarde dat het onmogelijk was om de dierenwelzijnsnormen van het land te handhaven tijdens het zeevervoer of bij aankomst op de bestemming.

Luxembourg bans live animal transport to third countries for slaughter

Luxembourg will ban the export of live animals to slaughterhouses in third countries from the beginning of March.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten