Translate

zondag 30 augustus 2015

Weidegang ook zomers 'op glad ijs'


www.worldanimalsprotection.nl
    
  

Het mooie zomerse weer stimuleert wel de consumptie van ijs maar niet het welzijn van melkkoeien. Het meeste roomijs in Nederland wordt namelijk gemaakt van stalmelk. Dit blijkt uit onderzoek dat World Animal Protection heeft gedaan. De consument heeft weinig keus voor ijs van weidezuivel.

 
Die keuze is er nauwelijks of niet bij de supermarkten Albert Heijn, Jumbo en Plus en evenmin bij ijssalons. Jammer voor de koeien, die worden er niet mee de wei in geholpen

Convenant Weidegang

De overgrote meerderheid van de Nederlandse bevolking hecht sterk aan koeien in de wei. Gelukkig, want weidegang is gezonder en natuurlijker voor de dieren dan een levenslang verblijf in de stal. Maar schaalvergroting en ‘efficiëntie’ leiden ertoe dat steeds meer koeien niet meer buiten komen. Om dan toch het percentage – niet de aantallen - koeien dat weidegang heeft op peil te houden, is enkele jaren het zogeheten Convenant Weidegang gesloten door belangrijke partijen in de zuivelsector. Ook supermarktketens Albert Heijn en Jumbo hebben hun handtekening gezet onder het streven om minimaal zeventig procent van de melkkoeien in de wei te houden. Maar die intentie vertaalt zich niet in de zuivelproducten die zij in hun assortiment hebben. Niet in het algemeen en al helemaal niet waar het gaat om roomijs.


Aanbod met weideganggarantie

Van de zuivel houdende ijsproducten in de schappen van drie onderzochte supermarkten (Albert Heijn, Jumbo en PLUS) is gemiddeld slechts 15% gemaakt van verantwoorde melkproducten. Albert Heijn scoort hierop beter (21,4%) dan Jumbo (12,4. Supermarkt PLUS die het convenant niet heeft ondertekend scoort het slechtst (11,8%). Maar het convenant heeft ook in deze productgroep weinig invloed op het aanbod van gegarandeerde weidezuivel. Sterker: momenteel voert geen enkel ijsproduct het weideganglogo. Het verantwoorde aanbod hangt zo vrijwel volledig af van Ben & Jerry’s ‘Caring Dairy’-ijs en met Arla Biologisch, Bio+, AH Biologisch en Gijs streekproducten bovendien van slechts een handjevol ijsmerken.
IJssalons geven doorgaans geen informatie over weidegang, maar ook het aantal ijssalonketens dat verantwoord zuivelijs aanbiedt is met 1 op 7 zeer teleurstellend te noemen. Dit geldt eveneens voor de Nederlandse pretparken (1 op 5). Zij bieden de consument meestal helemaal geen, of anders slechts een uitermate beperkte keuze voor roomijs van verantwoorde zuivel.

Help koeien de wei in

Zuivelconsumenten kunnen helpen om de koe de wei in te krijgen door te kiezen voor verantwoorde zuivelproducten die ofwel het weidemelklogo of een biologisch keurmerk dragen.
Lees hier het gehele rapport.


 

vrijdag 28 augustus 2015

Zwaar mishandelde olifanten beleven vriendschap met elkaar in Wildlife SOS India ( ontroerende foto's )

Bericht van www.wildlifesos.org in India


Nothing touches us more than seeing two of our rescued elephants become best friends.

After suffering years, even decades of abuse and neglect, it must feel like a dream come true to have found a safe place and a kindred spirit.

Recently, we've snapped pictures of several of the elephant BFFs at the rescue centre. We wanted to share these sweet pictures with you to brighten your day and to remind you of the power of friendship.


Mac and Wally sharing secrets
Mac and Wally once spent hours on end chained up in a circus.
Now they spend their days sharing secrets and snacks.



Asha's abusive past left her blind, but thanks to her best friend Lakhi
(and Lakhi's bell), she gets around just fine. 


Coco's instinct is to protect her young friend Peanut by standing over her. We
 
hope one day she'll understand that they are both safe now, and that they always will be.



 

donderdag 27 augustus 2015

Hallo kennen jullie mij nog?

Bericht van www.worldanimalprotection.nl

 
26 augustus 2015

Mijn naam is Pam. Ik ben de pup die na de cycloon op Vanuatu gered werd door World Animal Protection. Dit is mijn verhaal.

 
Ik ben een van de vele dieren die in de problemen kwamen, nadat cycloon Pam op 13 maart 2015 de Vanuatu eilanden met de grond gelijk had gemaakt. Een boer vond mij in zijn veld en heeft toen gelijk de hulpverleners gewaarschuwd. Zo zag ik eruit toen ze me vonden; een klein en ziek hoopje ellende. Dankzij het team van World Animal Protection, dat mij direct vocht en medicijnen toediende, heb ik het uiteindelijk overleefd.


Met mij gaat het ondertussen heel goed. Aardig groot geworden, nietwaar?



Ik heb een lief gezin dat goed voor mij zorgt en ik ben gek op aandacht en lekkere hapjes.



Mijn herstel was niet mogelijk zonder jouw hulp! Daar ben ik je dan ook heel dankbaar voor. Net als alle andere dieren die door jouw steun geholpen konden worden.

Woefies (hondengroetjes),
Pam

Wil je het verhaal van puppy Pam en de andere dieren op Vanuatu nog eens terug lezen? Klik dan op onderstaande links:
Hulp is onderweg
Voedseltekort
Praten met de overheid
Dieren in rampsituaties

De EU is dansberen vrij maar waar zijn de beren nu? 7 berenopvangcentra in het zonnetje


Deze in en in trieste foto is van Stichting Vier Voeters  Mede door het fantastisch werk zijn deze arme dansberen verleden tijd in de EU


Af en toe zet ik graag een dierenwelzijnsorganisatie in het zonnetje. Geniet van de vele berenopvangcentra van www.vier-voeters.nl

Over ons 

VIER VOETERS wordt gezien als de meest toonaangevende dierenwelzijnsorganisatie in Europa. We streven naar een wereld waarin mensen dieren behandelen met respect, empathie en begrip. VIER VOETERS is daarbij de sterke, wereldwijde en onafhankelijke stem voor dieren die onder directe invloed van mensen staan, zoals zwerfdieren, productiedieren, wilde dieren en huisdieren.

VIER VOETERS heeft vijf opvangcentra voor beren en twee opvangcentra voor grote katachtigen, waarvan één in Nederland (Nijeberkoop). Daarnaast bieden we noodhulp aan dieren in gebieden die door (natuur)rampen zijn getroffen. Intensief (inter)nationaal lobbyen maakt ook deel uit van de werkwijze. Ons werk is gebaseerd op gedegen onderzoek en wetenschappelijke ervaring.

VIER VOETERS heeft kantoren in Oostenrijk, België, Bulgarije, Duitsland, Hongarije, Nederland, Roemenië, Zuid Afrika, Zwitserland, Verenigd Koninkrijk en de VS.


BERENWOUD Arbesbach


lees meer

BERENWOUD Müritz


lees meer

DANSBERENPARK Belitsa


lees meer

WEESBERENSTATION Harghita


lees meer

BERENWOUD Pristina


lees meer
© VIER PFOTEN

Beren in Oekraïne


lees meer
 
 

Beren in Polen


lees meer

woensdag 26 augustus 2015

25 miljoen trekvogels jaarlijks vermoord....


700 kilometer netten om vogels te vangen en op te eten in Egypte
 
Tientallen miljoenen vogels worden jaarlijks in het Middellandse Zeegebied illegaal gedood. Dat blijkt uit onderzoek van BirdLife International http://www.birdlife.org   Nog niet eerder werd de omvang van illegale jacht in dit gebied zo gedetailleerd in kaart gebracht. De uitkomsten zijn schokkend.

Top 10 van landen

BirdLife stelde aan de hand van de tellingen een top 10 van landen waar de meeste vogels jaarlijks illegaal worden doodgeschoten of met lijmstokken, touwen en netten gevangen: 

Egypte - 5.7 miljoen vogels

Italië - 5.6 miljoen vogels

Syrië - 3.9 miljoen vogels

Libanon - 2.6 miljoen vogels

Cyprus - 2,3 miljoen vogels

Griekenland - 0.7 miljoen vogels

Frankrijk - 0.5 miljoen vogels

Kroatië - 0.5 miljoen vogels

Libië - 0.5 miljoen vogels

Albanië - 0.3 miljoen vogels

Malta hoogste aantal per m2

Malta staat niet in de top 10 (jaarlijks goed voor 108.000 illegaal gedode vogels) met absolute aantallen, maar als je kijkt naar de aantallen gedode vogels per m2 staat Malta ruimschoots boven aan. Door de strategische ligging van het eiland, is het voor veel vogels tijdens de trek de beste plek om even op adem te komen.
Arm diertje !Kansloos

Politieke agenda

Illegale jacht vindt op meer plekken in de wereld op grote schaal plaats. Het onderwerp komt, mede door lobbywerk van BirdLife, meer op de politieke agenda te staan. Zo nam de Verenigde Naties recent hun allereerste resolutie over 'wildlife crime' aan en riep ze alle landen op een einde te maken aan deze misstanden.
Het volledige onderzoek naar jacht rond het Middellandse Zee gebied wordt later dit jaar gepresenteerd. De samenvatting is te lezen op de site van BirdLife.

Ik heb heel veel artikelen over deze verschrikkingen geschreven. Gisteren nog een e-mail gestuurd naar de Verenigde Naties

http://voordierenblogger.blogspot.nl/search?q=vogelmoord

 

dinsdag 25 augustus 2015

Orka's waaronder de Nederlandse orka Morgan onder de littekens aangetroffen in Spaanse zeedierpark


Bericht van : www.peta.nl

Geleende orka's van Seaworld met littekens en lusteloos aangetroffen in Loro Parque



PETA US verzoekt Spaanse overhead om onderzoek in te stellen en actie te ondernemen door 'orkagevangenis' te sluiten


 Zeedierpark Loro Parque http://www.loroparque.com   ligt onder vuur nadat foto's naar buiten werden gebracht van orka's die daar gehouden worden – momenteel definitief te leen van SeaWorld – waarop te zien is dat ze lijden aan krassen op hun lichaam en andere gezondheidskwalen. De foto's werden gemaakt in maart 2015 en laten zien dat veel orka's, waaronder Morgan die naar Loro Parque was gestuurd vanuit Nederland, vol zitten met littekens en wonden – wat er op wijst dat er agressie is tussen de dieren en mogelijk onveilige omheiningen – tezamen met ernstige gebitsproblemen, wat orka's vaak ontwikkelingen door het knagen aan de muren van de tank. Ook werd waargenomen dat orka's in het park slijm rond hun ogen hadden. Een dierenarts van de PETA Foundation (US) zegt dat het slijm "waarschijnlijk een fysieke reactie is op de irriterende stoffen in het water". Daarnaast zagen ooggetuigen orka's lusteloos in het water drijven, een teken van psychologische stress. In reactie hierop roept PETA US de Servicio de Protección de la Naturaleza (Natuurbescherming Instantie) om een onderzoek in te stellen naar de faciliteit.

"SeaWorld en Loro Parque zijn er niet in geslaagd om actie te ondernemen om de gezondheidsproblemen van de orka's op te lossen, die veelvuldig zijn vastgelegd tot tenminste vier jaar geleden door vooraanstaand orka-expert Dr Ingrid Visser", zegt PETA Nederland woordvoerder Tim Zijlstra. "Het wordt tijd dat de Spaanse overheid in actie komt door deze afschuwelijke toeristenval die dieren laat lijden, te sluiten."



Op de foto's staat ook de orka Morgan, een orka met ondergewicht die werd gevangen in 2010. Morgan werd uit het wild gehaald op de voorwaarde dat ze terug gebracht zal worden naar haar oceaanthuis als ze hersteld was – maar in plaats daarvan werd ze in gevangenschap gehouden, en slechts een paar weken later tentoongesteld en daarna overgeplaatst naar Loro Parque, waar ze gedwongen wordt om op te treden en is aangevallen door andere orka's met wie ze haar kleine tank deelt. PETA – van wie het motto gedeeltelijk bestaat uit dat "dieren zijn niet van ons om te gebruiken voor vermaak" – benadrukt dat de constante stress en opsluiting zijn tol eist voor de orka's, die abnormaal gedrag vertonen en vaak op veel jongere leeftijd sterven dan hun tegenhangers in de natuur. De 10-maanden oude kalf Vicky stierf bijvoorbeeld recentelijk in Loro Parque. En hun frustratie kan ook dodelijk zijn voor mensen: Keto de orka doodde trainer Alexis Martinez in 2009, slechts twee maanden voordat Dawn Brancheau gedood werd door Tilikum in SeaWorld Orlando in Florida. Het was de derde keer dat Tilikum een mens doodde.

Ga naar PETA.nl voor meer informatie over dieren in gevangenschap.

maandag 24 augustus 2015

Prachtig initiatief: 120 mensen in Kaapstad timmeren van gebruikte houten pallets hondenhokken

Met dank aan Marcelle du Plesis van de www.ifaw.org




Vorige maand was een van de koudste maanden in Kaapstad, Zuid-Afrika. Het is daar trouwens het hele jaar al koud, met temperaturen onder nul, zware regenbuien en stormachtige wind.
Van de naar schatting 500.000 huisdieren in Khayelitsha vinden er maar een paar beschutting tegen kou of een slaapplek binnenshuis. Voor veel huisdieren is er geen hok of de warmte van een dekentje.
Daarom zijn we vorige maand twee dagen druk aan het werk geweest met maar één doel: hokken bouwen om verkleumde huisdieren beschutting te bieden.
 
 
Zes teams meldden zich bij de Mdzananda Animal Clinic van het IFAW, vastberaden om van het hout van gebruikte pallets en oud dakbeschot hondenhokken te bouwen, dit in het kader van festiviteiten om de geboortedag van Nelson Mandela te vieren.
 
 
Op dit gebeuren kwamen zeker 120 mensen uit alle wijken van Kaapstad af. Rond de Mdzanandakliniek krioelde het van de mensen die hondenhokken timmerden: op ons overdekte parkeerterrein, op het buitenterrein, zelfs op het trottoir. Gelukkig bleef het droog.
Op die dag kwamen niet alleen belangstellenden uit de gemeenschap af, maar ook veel kinderen uit de wijdere omgeving. Deze kinderen werden door hun familie en vriendengroepen uitgenodigd om samen met hen de hokken te bouwen.
 
 
Het mooiste van ons initiatief vond ik nog dat het niet alleen prachtige hondenhokken opleverde, maar dat mensen die eerst volkomen vreemden voor elkaar waren, nu samen optrokken en in sommige gevallen zelfs vrienden werden vanuit de gezamenlijke missie om een dier te helpen.
 
Toen ze de hokken hadden gebouwd, lieten ze zich ermee fotograferen, omhelsden ze elkaar, namen ze foto’s van elkaar en wisselden ze telefoonnummers uit om contact met elkaar te houden.
Dat is het mooie van betrokkenheid bij dieren.
Eén van de dingen die ik in het leven heb geleerd, is dit: als ik me terneergeslagen, zonder hoop of waardeloos voel, ga ik me vanzelf weer blij, hoopvol en waardevol voelen als ik bewogenheid, vriendelijkheid en liefde aan anderen betoon.
 
Door jezelf in te zetten voor anderen in nood word je van je eigen gedachten afgeleid en ga je het leven weer waarderen. Het is een simpele vaardigheid, maar wel een die je leven transformeert en die iedereen zich met een beetje oefenen kan aanleren.  Iedereen die heeft meegewerkt aan het bouwen van de hokken ging met een glimlach naar huis, omdat ze iets van zichzelf hadden gegeven om de leefomstandigheden van dieren te verbeteren.
 
Aan het eind van de tweede dag waren er 30 prachtige hondenhokken gebouwd. Een aantal hokken verliet meteen de Mdzanandakliniek om dieren tegen de regen te beschermen. De andere hokken worden momenteel verdeeld binnen de gemeenschap van Khayelitsha.
 

zondag 23 augustus 2015

Kunt u de dierenarts nog betalen? BTW dierenartsen 21% ......lees hoe het anders moet



Aandacht en steun voor verlaging dierenartskosten    

Mijn katten : Fokke rood, Sukke zwart
 
Ruim 15.000 mensen ondertekenden de petitie van het verzoek van de Sophia-Vereniging aan staatssecretaris Wiebes om het btw-tarief van dierenartsen te verlagen. Daarnaast was er veel media-aandacht. “Het streven is om in september 25.000 handtekeningen aan te bieden aan de staatssecretaris”, aldus de vereniging. 
En dan is er ook nog onze Harry
Het gaat om Harry. Een ontstoken neusgaatje. Dierenarts spuit het neusje schoon, antibiotica kuur, werk van 15 minuten. 75 euro!! Hij heeft een wratje bij het rechter oog. Op deze foto nog niet te zien Ik vraag moet hier iets aan gedaan worden? Dan moet u een ander afsprak maken het ging nu om het neusje. Woedend was ik !!
Heeft u ook een voorbeeld van hoge DA rekeningen? Laat het me weten

BTW

In Nederland vallen diergeneeskundige handelingen onder het btw-tarief van 21 procent. De reden daarvoor is dat huisdieren als een luxeproduct worden beschouwd. “Wij vinden deze redenering niet kloppen”, stelt Steffie van Horck, directeur van de Sophia-Vereeniging. “Dat huisdieren geen eerste levensbehoefte zijn, valt te verdedigen. Maar medische zorg aan dieren is noodzaak, geen luxe. Om die reden zou op diergeneeskundige handelingen geen belasting moeten worden geheven”, aldus Van Horck.

 De vereniging verzoekt staatssecretaris Wiebes van Financiën om het btw-tarief van dierenartsen te reduceren. “Als de prijzen van de dierenarts omlaag gaan, zullen mensen eerder een dierenarts bezoeken en kan ernstig dierenleed worden voorkomen”, stelt Van Horck. “Voor sommige mensen zijn de hoge kosten reden om niet naar een dierenarts te gaan of ermee te wachten tot het te laat is. Het bewijs leveren onze Sophia DierenSpreekuren. Deze zijn nadrukkelijk niet bedoeld voor diergeneeskundige vragen, maar toch proberen mensen geld uit te sparen door onze gedragsdeskundigen medische kwesties voor te leggen. In bijna 60 procent van de gevallen is er geen dierenarts bezocht, wat ernstige gevolgen kan hebben voor de dieren”, aldus Van Horck.

zaterdag 22 augustus 2015

China zet konijnen kippen en duiven op rampplek Tianjin



De Chinese autoriteiten hebben op de rampplek in Tianjin konijnen, kippen en duiven in kooien neergezet. De dieren moeten aantonen dat het veilig is in het gebied en dat er geen giftige stoffen in de lucht en het water zitten, zoals veel mensen denken.



Het stadsbestuur heeft herhaaldelijk gezegd dat het gebied waar de enorme explosies vorige week plaatsvonden, veilig is voor de bevolking. Maar de inwoners van het gebied zijn er niet gerust op. Zeker niet nadat bekend was geworden dat er honderden tonnen giftige chemicaliën in de verwoeste pakhuizen lagen opgeslagen.

Ook spoelden er in een rivier enkele kilometers verderop duizenden dode vissen aan. Volgens de autoriteiten stierven de vissen aan zuurstoftekort en niet aan vergiftiging.

Twee uur

De dieren, die in vrolijk gekleurde kooien in het rampgebied waren neergezet, hebben daar twee uur gestaan en volgens de autoriteiten hebben alle dieren het overleefd.

vrijdag 21 augustus 2015

Om van te janken zo erg ! 80 zwaar verwaarloosde dieren uit huis van 'verzamelaar' gered




        De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft, in samenwerking met politie en dierenambulance, maar liefst tachtig vogels, kippen, konijnen en knaagdieren weggehaald bij een ‘verzamelaar’ in de gemeente Rheden. De dieren zaten in veel te kleine, zwaar vervuilde hokken, zonder vers eten en drinken.



Begin augustus ging de dierenpolitie na een melding bij het landelijke meldpunt 144 kijken op het adres. De bewoner was afwezig, maar het was al snel duidelijk dat de achtertuin vol stond met spullen met daartussen kleine, slecht onderhouden hokken waar dieren in zaten.

Onhoudbare situatie
Na overleg met RVO.nl* heeft onze inspecteur een dierenarts ingeschakeld om de gezondheid en het welzijn van de dieren te beoordelen. Hij constateerde dat er geen vers voedsel beschikbaar was en dat het water groen zag van de algen. Ook de hokken bleken zwaar vervuild en werden waarschijnlijk nooit schoongemaakt. De dieren hadden geen enkele bewegingsruimte en het was bloedheet in de verblijven. Het verbaasde de dierenarts dat alle dieren nog in leven waren. Hij oordeelde dat ze direct moesten worden weggehaald, omdat de situatie onhoudbaar was.

Dichtgetimmerde hokkenRVO.nl gaf aan de hand van deze bevindingen opdracht om de dieren in bewaring te nemen. Wat geen eenvoudige opdracht was, omdat veel hokken waren dichtgetimmerd of met sloten dichtzaten. Met de hulp van dierenambulancepersoneel lukte het na uren om de dieren uit hun erbarmelijke situatie te bevrijden.


Tot de nok toe vol

Uit gesprekken met omwonenden werd duidelijk dat er in de woning nog meer dieren zaten, waarop de deur werd geopend. In verschillende kamers stonden - tussen de spullen, het stof en de spinnenwebben - inderdaad kooien met vogels erin. Hier bleek eveneens alles vervuild en was er geen vers eten en drinken aanwezig. Ook deze dieren zijn in bewaring genomen.
Uiteindelijk zijn er cavia’s, konijnen, kippen, duiven, valkparkieten, een grasparkiet, agapornissen, een parkiet en zebravinken in bewaring genomen, tachtig dieren in totaal. Ze zijn overgebracht naar een opvangadres waar ze de juiste verzorging krijgen. De gemaakte kosten worden op de eigenaar verhaald.
*De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en ziet onder andere toe op de naleving van de Wet

donderdag 20 augustus 2015

500.000 dieren om de 5 jaar onthoofd tijdens het Gadhimai festival nu verleden tijd? Eerst zien dan geloven

Nieuwsbericht van www.ciwf.nl

De wrede massaslachtingen van dieren tijdens het Gadhimai festival in Nepal zijn vanaf nu verleden tijd. Dit fantastische nieuws werd vorige week bekend gemaakt door de religieuze leiders van de tempel waar het festival gehouden werd.



Motilal Prasad, secretaris van de Gadhimai tempel: "We hebben besloten om het offeren van dieren volledig te stoppen. Ik besef dat de dieren heel veel op ons lijken, ze hebben dezelfde organen en voelen dezelfde pijn".

Jarenlange campagne

Het verbod op de oude traditie is een overwinning voor dierenwelzijnsorganisaties over de hele wereld en spaart de levens van miljoenen dieren in de toekomst. Het besluit werd genomen na grondige onderhandelingen met de tempelleiders en het jarenlange campagne werk van Animal Welfare Network Nepal (AWNN), met hulp van diverse internationale organisatie als Humane Society India (HSI) en Compassion in World Farming (CIWF).  www.ciwf.nl 

Wat is het Gadhimai festival? 


Gadhimai is ‘s werelds grootste offerfestival, waar al sinds 265 jaar elke vijf jaar honderdduizenden dieren op een zeer brute wijze worden geofferd aan de goden. Naar schatting werden in 2009 meer dan 500.000 buffels, geiten, kippen en andere dieren onthoofd. In 2014 werden, naar aanleiding van internationale protesten en een verbod op het transporteren van dieren van India naar Nepal, veel minder dieren geofferd.

Waterbuffel op het Gadhimai festival (foto genomen door onderzoekers CIWF)
Waterbuffel op het Gadhimai festival (foto genomen door onderzoekers CIWF)

Internationale actie

Ook de supporters van CIWF hebben een belangrijke rol gespeeld. Donaties werden gebruikt om educatie- en campagnemateriaal te financieren dat ter plekke gebruikt werd door AWMM in Nepal. En maar liefst 134.000 mensen over de hele wereld ondertekenden onze internationale petitie tegen de massale slacht. Wij coördineerden lobbywerk van organisaties uit 22 landen en oefenden internationale druk uit op de Nepalese regering.

Het is nog niet voorbij

Dit is een baanbrekend moment voor de dieren, maar er is nog veel werk aan de winkel voordat het volgende festival plaatsvindt in 2019. Campagne- en educatiewerk zullen hard nodig zijn om een nieuwe, positieve invulling te geven aan het Gadhimai festival, en te bereiken dat deelnemers het leven zullen vieren, in plaats van de dood.
                                    

woensdag 19 augustus 2015

Hulp voor mens en dier: 10 duizenden dieren doodgevroren en 33.000 mensen zwaar getroffen



Hulp aan dieren en mensen na koudegolf Peru

Na een strenge koudegolf, hebben onze noodhulpteams hulp geboden aan lokale boeren en hun dieren. Onze teams bezochten onlangs Peru, waar de regering in 16 van de 24 regio's van het land de noodtoestand hebben uitgeroepen na een periode van zeer koud weer.

 
In de meeste van de zuidelijk gelegen getroffen gebieden, was  de temperatuur gedaald naar -24 graden Celsius. De arme plattelandsbevolking die meer dan 3000 meter boven de zeespiegel leeft, is het meest getroffen. Na de zwaarste sneeuwval die Peru in een decennium heeft meegemaakt, heeft deze koudegolf in een groot gebied verwoestende effecten gehad. Volgens het Departement voor Plattelandsontwikkeling (DRA), zijn meer dan 871.000 alpaca's erdoor getroffen. Alleen dit jaar al, zijn volgens het Project voor Zuid-Amerikaanse Kameelachtigen (PECSA) 9000 volwassen alpaca’s gestorven en zijn 161.000 van hun nakomelingen verzwakt en zeer kwetsbaar voor lage temperaturen.

Berooid

Meer dan 33.000 mensen zijn getroffen, en door de barre weersomstandigheden zijn ook tienduizenden lama's, runderen en schapen gestorven. Dit heeft de boeren berooid achtergelaten, omdat de dode dieren meer dan de helft van het vee in de regio Puno uitmaakten. De wol en het vlees van alpaca’s vormen voor meer dan 70% het inkomen van veel gezinnen. De impact van de koudegolf zal worden gevoeld door velen. Zonder alpaca's als hun levensonderhoud, zullen veel lokale mensen gedwongen worden om werk te vinden, ver weg van hun families.

Bergtoppen

Geconfronteerd met een gebrek aan mogelijkheden om de dieren te laten grazen en zonder kralen of schuilplaatsen, zijn de boeren met hun kuddes naar de hoogste bergtoppen gereisd om voedsel te vinden voor hun dieren. Al geraakt door barre weersomstandigheden, kan deze verdere daling van de temperatuur enorme verdere verliezen en zelfs de dood tot gevolg hebben. Door het verstrekken van voedsel, kunnen we gezinnen in Puno te helpen. Met uw hulp kunnen deze gemeenschappen hun bestaan ​​weer op te bouwen.
Help ons om dieren en levensonderhoud in Peru te beschermen
 
Door de barre weersomstandigheden zijn ook tienduizenden lama's, runderen en schapen gestorven.
Categorieën: 

dinsdag 18 augustus 2015

Hulp kwam net op tijd het had niet langer moeten duren.......



Nieuwsbericht: www.animalnepal.org

http://www.dierennood.nl/Extra-hulpactie-Dieren-bij-aardbeving-Nepal.html

Een hulpactie vanuit Nederland voor de dieren getroffen door de aardbeving ( zie link )

Animal Nepal found Siddhi limping along the road at Harisiddi after few weeks of earthquake. Her front left leg was broken with her bone sticking out of her wound. We could only imagine the level of pain she endured. But little did we know what a fighter she was!
                       

SIDDHI, A Magical Being!


                                                                                               

                                                                                                 


Siddhi found limping with a broken leg at Harisiddhi weeks after earthquake and was taken to Chobar animal shelter.

                       
A devastating earthquake on April 25th measuring 7.9 Richter scale hit our country badly. Where tens of thousands of people lost their lives, the condition of animal victims were even worst. Animal Nepal geared up to offer treatment, shelter, food and water to animals in desperate need. Countless injured animals received life-saving treatment at the wake of disaster. And among the rescued ones, 'Siddhi', who managed to leave a special print in our harts. 


Siddhi was special to us in many ways. When we met Siddhi few weeks after the earthquake she was limping along the road at Harisiddi. We found her front left leg completely broken with a terrible wound on her neck too. Her broken bone was sticking out of her wound and we could only imagine the level of pain she was enduring. While inquiring we got to know that Siddhi was pulled out from the rubble of a collapsed building 3 days after the earthquake. Sadly, no one informed us about her plight and we only found her 3 weeks later.

She was then taken to Chobar Animal Shelter. Even in such a pain she would greet anyone coming towards her. She was a total bundle of inspiration for us. Dr Sunil Thapa found that Siddhi's metacarpal bone was exposed and the radius and ulna fractured is various places. Shiddhi had to be amputated. He amputated her leg and treated the large wound on her neck, after which she quickly recovered. 
 
\
                                                                                                   
Siddhi is really happy to get a second chance to live where she is enjoying every bit of happiness at Animal Nepal.
                       
Siddhi is a gentle soul who appreciates every little bit of support she is getting. Even with only her 3 legs she manages to jump and dance when someone brings yummy bowl of food for her. She has been spayed and is now enjoying every bit of happiness under a special care at Animal Nepal's head office. She truly is a 'Siddhi', a magical being!
                           


                        
                                           


                                  
                                           

 
                                          
 

maandag 17 augustus 2015

26 EU en 23 internationale landen hebben al een verbod of zijn bezig met een verbod op wilde dieren in circussen




Internationale wetgeving

In veel landen over de hele wereld zijn verboden ingesteld op het gebruik van wilde dieren in circussen. Soms geldt dat verbod op nationaal niveau, soms op regionaal of lokaal niveau en soms voor specifieke diersoorten. Nederland loopt op dit onderwerp ver achter. Gelukkig heeft de regering aangegeven het gebruik van wilde dieren in circussen te gaan verbieden.
Een overzicht van wetgeving en verboden voor circusdieren in Europa

Europa

België
Vanaf maart 2014 geldt er in België een nationaal verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen.
Bosnië en Herzegovina
Algemeen verbod op gebruik van dieren in circussen vanaf 26 februari 2010.
Bulgarije
In Bulgarije is er een nationaal verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen. Overgangsperiode tot 2015 voor eerder verworven en gebruikte dieren.
Denemarken
Nationaal verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen, vanaf 1991. Toch worden er uitzonderingen aangevraagd en verkregen om verschillende wilde dieren te gebruiken in circussen.
Duitsland
Duitsland werkt sinds 2008 met een nationaal register om het gebruik van circusdieren te registreren en te reguleren. De Bundesrat, de Tweede Kamer van Duitsland, heeft in november 2011 een voorstel gesteund om apen, olifanten, grote beren, giraffen, neushoorns en nijlpaarden te verbieden in circussen. Er wordt nog gewacht op het werkelijke ontwerp van de regering.
Estland
Verbod op het gebruiken van in het wild geboren dieren in het circus, verbod van kracht vanaf 1 juli 2001. In 2014 kondigde het ministerie van Landbouw aan dat ze alle wilde dieren in circussen wil gaan verbieden.
Finland
Nationaal verbod op het gebruiken van bepaalde wilde diersoorten in circussen, vanaf 1996. Aangezien dit verbod gedateerd is, werkt de Finse overheid op dit moment aan nieuwe wetgeving.
Frankrijk
In Frankrijk geldt een nationaal verbod op het gebruik van bepaalde wilde dieren in circussen middels een positieflijst, van kracht vanaf 18 maart 2011. Verschillende steden verbieden circussen die gebruik maken van wilde dieren.
Griekenland
Nationaal verbod op het gebruik van alle dieren in circussen, vanaf 3 februari 2012.
Hongarije
Verbod op het gebruik van olifanten, neushoorns en primaten en in het wild gevangen dieren in circussen, vanaf 28 augustus 2007.
Ierland
Op verschillende plaatsen in Ierland is er een verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen, zoals in Fingal, Wicklow, Drogheda, Cork en meest recentelijk in South Dublin.
Italië
In Venetië geldt een verbod op het gebruik van alle dieren in circussen.
Kroatië
Kroatië heeft een nationaal verbod op het gebruik van alle dieren in circussen, sinds 1 januari 2007. Eerder al hanteerden 21 gemeenten in het land een verbod op het gebruiken van dieren in circussen.
Malta
Nationaal verbod op het gebruik van CITES-diersoorten in circussen met ingang van 8 februari 2002.
Nederland
Na !5 september 2015  gaat het Nationaal verbod in op wilde dieren in circussen
Noorwegen
In Noorwegen is in 2010 een nationaal voorstel aangenomen tot het verbieden van bepaalde wilde dieren in circussen, volgens een positieflijst.
Oostenrijk  
Nationaal verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen, vanaf 1 januari 2005.
Polen
Sinds 1997 geldt er in Polen een verbod op het gebruiken van in het wild geboren dieren in circussen.
Portugal
Nationaal verbod sinds 1995 op fokken en acquisitie van walvissen, apen, wolven, beren, grote katten, zeehonden, walrussen, olifanten, zeekoeien, neushoorn, nijlpaard, vogels, reptielen, grote slangen. Vanaf 2009 kent Portugal een nationaal verbod op het gebruiken van mensapen in circussen.
Servië
In Servië geldt een nationaal verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen.
Slovenië
Nationaal verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen, van kracht gegaan in maart 2013.
Slowakije
Nationaal verbod op het gebruiken van CITES-diersoorten in circussen.
Spanje
Op lokaal niveau, bijvoorbeeld in Barcelona, Tarragona, Ileida, Blanes, Girona en Marbella, kent Spanje een verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen. In Catalonië wordt een verbod voorbereid op het gebruiken van alle soorten dieren in circussen.
Tsjechië
In Tsjechië geldt een nationaal verbod op het in vertoningen en optredens gebruiken van jonge apen, zeehonden, walvissen (met uitzondering van dolfijnen), neushoorns, nijlpaarden en giraffen.
Verenigd Koninkrijk
Op lokaal niveau kent het Verenigd Koninkrijk verschillende verboden op het gebruiken van alle of wilde dieren in circussen. Een nationaal verbod is in de maak.
Zweden
Nationaal verbod op het gebruiken van bepaalde wilde diersoorten in circussen, vanaf 1994. Zo is er een verbod op het gebruiken van apen, carnivoren, neushoorns, giraffen, kangoeroes, nijlpaarden, zeehonden, roofvogels, struisvogels, krokodillen en herten. Onderzoek uit 2007 in opdracht van de Zweedse overheid concludeert dat ook zeeleeuwen en olifanten verboden behoren te worden. De reactie van de Zweedse overheid op dit onderzoek wordt verwacht.
Wereldkaart wetgeving circusdieren520

Internationaal    

Argentinië
Op lokaal niveau verschillende verboden. In Buenos Aires geldt een verbod op het gebruik van alle dieren in circussen.
Australië
Op lokaal niveau verschillende verboden op het gebruiken van wilde dieren in circussen.
Bolivia
Algemeen verbod op het gebruiken van dieren in circussen vanaf 1 juli 2010.
Brazilië
Nationaal verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen werd in 2009 aangenomen door de Commissie van Onderwijs en Cultuur. In verschillende districten geldt een verbod op het gebruiken van alle soorten dieren in circussen, zoals in Minas Gerais.
Canada
Op lokaal niveau verschillende verboden.
Chili
Lokaal verbod op het gebruiken van dieren in circussen in Santiago vanaf 23 juli 2008.
China
Verbod op circusacts met wilde dieren in overheidsdierentuinen. Particuliere circussen zijn uitgesloten van deze wetgeving.
Colombia
Verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen vanaf 2015. Het verbod is aangenomen in juni 2013. Verder op lokaal niveau verschillende verboden op het gebruiken van alle dieren in circussen.
Costa Rica
Verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen vanaf juli 2002.
Cyprus
Nationaal verbod op het gebruiken van dieren in circussen, aangenomen op 28 juni 2013.
Ecuador
In Ecuador geldt een nationaal verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen.
El Salvador
Nationaal verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen, vanaf 9 augustus 2013.
India
Nationaal verbod op gebruik van tijgers, panters, leeuwen, apen en beren in circussen, vanaf 14 oktober 1998. Op 23 augustus 2013 is besloten door de Animal Welfare Board van India om het ministerie een wetsvoorstel te sturen waarin het gebruik van olifanten wordt toegevoegd aan de lijst van dieren die niet mogen worden gebruikt in circussen. Ook zal het bestuur een totaalverbod voorstellen op het gebruik van dieren in circussen.
Israël
Nationaal verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen sinds 1995. In Tel Aviv geldt sinds 2005 een verbod op het gebruik van alle dieren in circussen.
MexicoIn Mexico wordt er gewerkt aan een nationaal verbod op het gebruik van dieren in het circus. Intussen hebben verschillende staten een verbod ingesteld, namelijk Guerrero, Queretaro, Morelos, Colima en Chihuahua. De staat Chiapas is met een voorstel bezig. Verder hebben ook gemeenten initiatief genomen. Er geldt een verbod op het gebruik van wilde dieren in het circus in Naucalpan in Mexico State, Veracruz in Veracruz, León in Guanajuato, Culiacan in Sinaloa, Zapopan in Jalisco en San Pedro Cholula in Puebla.

Nieuw-Zeeland
In verschillende steden geldt een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen, zoals in Denedin, Wellington en Nelson.
PanamaIn februari 2014 heeft Panama een nationaal verbod aangenomen houdende het importeren van wilde dieren voor gebruik in circussen, shows, tentoonstellingen, entertainment, publieksinteracties en soortgelijke evenementen.
Paraguay
Nationaal verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen, vanaf juni 2012.
Peru
In Peru is een nationaal verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen aangenomen in juli 2011.
Singapore
Nationaal verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen, van kracht sinds 1 januari 2002.
Taiwan
In Taiwan is een nationaal verbod van kracht op het gebruiken van beschermde wilde dieren in circussen.
Venezuela
Op lokaal niveau, namelijk in Baruta, Cabimas, Carrizal, Chacao, El Hatillo, Naguanagua, Cagua, Cumaná, kent Venezuela een verbod op het gebruiken van wilde dieren in circussen.
Verenigde Staten
In de Verenigde Staten gelden op lokaal niveau verschillende verboden ten aanzien van het gebruiken van dieren in circussen.
 
 
Europese dierenartsen willen verbod op wilde circusdieren              
 
De Federation of Veterinarians for Europe (FVE) pleit in een statement van 6 juni 2015 voor een verbod op wilde dieren in circussen in alle Europese landen. De FVE, waarin 46 nationale diergeneeskundige organisaties van 38 landen zijn aangesloten verklaard ‘dat er in geen geval aan de fysiologische, mentale en sociale eisen van de wilde zoogdieren kan worden voldaan’. Ook de Koninklijke Nederlandse Maatschappij voor Diergeneeskunde (KNMvD) is aangesloten de FVE en is daarmee mede ondertekenaar van het krachtige statement. Er zijn momenteel 23 landen wereldwijd die het gebruik van wilde dieren in circussen hebben verboden. In de EU hebben 9 landen een nationaal verbod op wilde circusdieren en 9 andere EU landen hebben gedeeltelijke verboden. Bekijk hier een overzicht van internationale wetgeving. Lees hier het FVE statement. - See more at: