Translate

vrijdag 24 mei 2019

Eerste rechtzaak ooit in Marokko tegen vreselijke dierenmishandeling: Marokkaanse dierenbeul trainde honden om katten aan te vallen en stak vervolgens 40 gewonde katten levend in brand



De Marokkaanse openbare aanklager heeft ermee ingestemd de dierenbeul, die wordt verdacht van het martelen en levend verbranden van meer dan 40 zwerf-katten, wettelijk te vervolgen.


En dat is voor het eerst in de Marokkaanse geschiedenis. De zaak wordt voor de rechter gebracht na een rechtszaak die was aangespannen door de internationale dierenrechtenorganisatie "Comme Chiens et Chats" (Zo Katten, zo Honden). Volgens de secretaris-generaal van de NGO, Youssra El Hachimi, trainde de katten-moordenaar zijn honden om de katten aan te vallen, waardoor veel katten gewond raakten en in sommige gevallen aan hun verwondingen overleden.

Er zijn juridische achterpoortjes met betrekking tot de bestraffing van misdaden tegen zwerfdieren in de Marokkaanse strafwetgeving. De wetten die dierenrechten beschermen betreffen namelijk enkel huisdieren, maar heeft de Marokkaanse autoriteiten echter niet belet juridische maatregelen te nemen tegen de gruwelijke daden. De dierenrechtenorganisatie startte een petitie waarin het ministerie van Justitie werd opgeroepen om het "bloedbad tegen de arme dieren" te onderzoeken en om de Marokkaanse burgers aan te moedigen mee te sympathiseren.

Bron: https://nieuws.marokko.nl/57432/safi-katten-moordernaar-wordt-toch-vervolgd/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten