Translate

woensdag 22 mei 2019

Jakarta: Het redden en rehabiliteren van dansaapjes...daarbij draagt de aap een masker en poppenkleding


https://www.jakartaanimalaid.com/


Redden en rehabiliteren van dansaapjes




Atun, een getrainde aap, springt door een ring tijdens een straatoptreden. Daarbij draagt de aap meestal een masker en poppenkleding, om de mens zoveel mogelijk na te bootsen. De apen worden getraind om menselijke dingen te doen zoals winkelen, fietsen, kar trekken. Allemaal simulaties van het menselijk gedrag. Rijke zakenlieden kopen deze makaken in grote aantallen en laten ze trainen. Daarna worden ze verhuurd aan arme jongens die ermee vooral op drukke kruispunten proberen wat geld te verdienen.



De wreedheden en mishandelingen die deze aapjes moeten ondergaan, zijn heel ernstig. De meeste overleven dan ook de training niet. Aapjes worden getraind, door te worden vastgeketend aan een muur en moeten dan langdurig op twee benen leren staan. Hun armpjes worden dan op de rug vastgebonden. Het aapje krijgt een metalen ring om zijn nek, aan de ring zitten twee kettingen, die vast gemaakt worden aan twee palen.

Gelukkig zijn de dansaapjes dankzij de lobby van JAAN www.jaan.nl sinds eind 2013 verboden in Jakarta en sinds 2016 ook in West-Java. JAAN heeft een groot rehabilitatie-project opgezet en ontvangt de apen, en leert de dieren in verschillende fases weer aap te worden. De laatste fase is de fase waarin ze terugkeren naar de natuur. De apen blijven onder controle van JAAN.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten