Translate

zondag 12 mei 2019

Heel af en toe kan ik de verleiding niet weerstaan.....Ik stel u voor aan de prachtige blije knuffelkont Maya die een nieuw baasje zoekt



Baasje gezocht: Maya verhuisde naar Nederland en kwam in het asiel terecht


Door Joyce Hoogland 12 mei 2019


Het Haags Dierencentrum verzorgt de opvang van thuisloze honden en katten in de regio Den Haag. Daarbij gaan zij natuurlijk op zoek naar een nieuw thuis voor deze huisdieren. Wekelijks plaatsen wij een verhaal over die dieren die op zoek zijn naar een baasje.
Maya heeft de eerste vijf jaar van haar leven in Portugal gewoond, waar ze lekker de ruimte had en samen woonde met nog twee andere honden. Helaas voor haar verhuisde de familie naar Nederland en dat heeft een flinke impact gehad. Maya kon door de veranderde situatie niet meer overweg met andere honden, viel uit en werd uiteindelijk naar het asiel gebracht.

Blije hond

In het begin vond ze het daar verschrikkelijk eng en was bang van alles en iedereen. Gelukkig hebben haar verzorgers Maya er met veel geduld en koekjes van kunnen overtuigen dat het wel goed zat en dat ze alleen het beste met haar voor hebben. Nu is Maya een blije hond die iedere dag op het veld speelt, als het kan met een vrijwilliger. Ze is een echte knuffelkont geworden.
Hoe tof zou het zijn als zich voor Maya een baas meldde. Iemand die de tijd en het geduld heeft om met haar op een goede manier aan de slag te gaan. Er is al getraind met haar om niet uit te vallen naar collega viervoeters, maar haar baas moet dit voortzetten. Ook moet hij/zij er rekening mee houden dat nieuwe mensen op een rustige manier geïntroduceerd moeten worden. Je moet er wat voor doen dus, maar krijgt er een geweldige huisgenoot voor terug.
Wil je meer weten of kennismaken, bel dan ma t/m za 070-3661806 tussen 12.30-15.30 of mail naar hond@haagsdierencentrum.nl met vermelding van je telefoonnummer.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten